Johanna Hilli – tillbaka i HIFK efter tufft år i Kristianstad

Johanna Hilli, tidigare i Kristianstad HK. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Johanna Hillis sejour i SHE stannar för tillfället på en säsong. Nu är hon tillbaka med stort ansvar i den lilla, finska ligan och berättar för YLE om sina utländska erfarenheter.

Att Hilli skulle lämna Kristianstad HK stod klart redan för en månad sedan. I veckan blev hon officiellt klar för mästarlaget Helsingfors IFK.

Niometaren hade många tankar kring flytt och vart innan beslutet föll på plats. Under första halvan av året med KHK hade hon också en del att stå i på planen.

– Jag fick inte riktigt det förtroende av tränaren som jag hade förväntat mig och kanske blivit lovad. Halvvägs in i säsongen värvade klubben in en annan mittnia från Makedonien som rörde om i grytan ännu mer, säger hon till YLE.

Hilli, 25, spelade tidigare för Tumba och Skara HF. Hon har betat av ännu ett klubbyte men satsar oförtrutet vidare på andra sidan Östersjön.

– Jag tänker fortfarande träna lika hårt som tidigare, säger hon till YLE.

Med HIFK möter hon upp i ett av blott sex elitlag. Alla möter alla fyra gånger i grundserien och topp fyra når slutspel i finsk konkurrens den kommande säsongen.

– Det ger förstås inte en bra bild av den finländska handbollen att det bara finns spelare för sex lag, tvärtom. Samtidigt förstår jag spelarna som lagt av. I Finland måste man jobba eller studera vid sidan om handbollen. Det kan bli jobbigt, säger Hilli till YLE.

Länk: Johanna Hilli återvänder till Finland och HIFK efter ett år i Sverige: ”Fick inte riktigt det ansvar och förtroende jag blev lovad”