USM P18 Steg 3: Tufft försvar banade väg för Vinslövs HK

Vinslövs HK P18. Foto: Ola Selby

USM är igång i Furutorpshallen i Vinslöv och det var Vinslövs HK som stod som segrare i den första matchen mot Kärra HF. Segersiffrorna skrevs till 22–15 efter att hemmalaget imponerat med tufft och aggressivt försvar.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Matchen började med att Vinslövs Adam Karlsson lurade upp Kärraförsvaret på läktaren med en fin skottfint, bara för att sedan sätta dit 1–0. Efter det var det en del slarv i båda lagen, troligtvis på grund av nervositet.

VHK började skapa sig en målmässig lucka efter drygt halva första halvlek och då mycket tack vare ett tufft och aggressivt försvarsspel som Kärra hade svårt att luckra upp. När Kärra tog sig igenom och gjorde mål var det ofta genom en individuell prestation av kvicke och skicklige Eric Quattara.

Båda målvakterna imponerade, i Vinslöv Ludvig Dahlberg och hos Kärra Peter Andersson (i den andra halvleken stod Simon Tyre för ett fint inhopp). Den ende som Andersson inte riktigt fick ordning på var Kasper Johansson – vänstersexan gjorde fem mål bara under första halvlek.

Ställningen i paus var 12–9 till Vinslöv, ett Vinslöv som startade den andra halvleken lika bra som man avslutade den första. Tidigt på den andra halvleken hade VHK ryckt ifrån till 16–9 och det klarade Kärra inte riktigt av att hämta sig ifrån. Kärra gick upp och punktmarkerade Adam Karlsson och skapade lite oreda i hemmalagets försvar, men VHK kunde hålla undan och vinna med 22–15.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here