USM P18 Steg 3: Guif imponerade och vann

Eskilstuna Guif P18. Foto: Ola Selby

Inför steg 3 var det Eskilstuna Guif och Hammarby som var favorittippade i gruppen som avgörs i Vinslöv. De båda lagen möttes direkt och det var Guif som, tack vare en imponerade prestation, vann matchen med 28–23.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Guif vann matchen, men det var Hammarby som startade bäst och gick upp i ledning med 6–4. Tempot var högt i båda lagen och även intensiteten, något som märktes då det blev en del tekniska fel emellanåt där spelarna kanske ville lite för mycket.

Men efter Hammarbys fina start kom Guif in i det mer och mer, gjorde åtta (!) raka mål och gick upp i ledning med 12–6. Framförallt imponerade Linus Gustavsson – en härlig spelartyp som bidrog såväl i försvaret som i offensiven. Det är inte svårt att se varför Gustavsson tillhör Guifs A-lag.

Hammarby hade svårt att få hål på Gustav Ålgars i Guif-målet och därför kunde Eskilstunalaget dra ifrån till 16–8 i paus. Hammarbytränaren Patrik Svarvén gjorde vad han kunde för att ändra i laget och laget tog sig till bra lägen men hade svårt att sätta dit bollen.

Guif sänkte inte direkt tempot i den andra halvleken utan fortsatte att spela på samma sätt. Beröm också till Hammarby som fortsatte att kämpa trots att spelet inte fungerade till 100 procent. Och visst bjöd Stockholmslaget på en del fräcka grejer, bland annat Felix Wallbergs kyliga avslut från kanten och så gjorde Albin Haas vad han kunde i målet. Eftersom Hammarby spelade upp sig rejält och Guif inte fick spelet att stämma på samma sätt under den avslutande delen av matchen blev det lite nerv på slutet. Matchen avgjordes dock definitivt när Guifs nummer 11 Kasper Larsson satte dit 27–22 med mindre än två minuter kvar av matchen.

Guif vann matchen med 28–23 och har nu ett kanonläge att gå vidare till steg 4.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here