USM P18: LUGI till final efter Källs uppvisning

Casper Käll. Foto: Lars-Erik Nilsson

LUGI är klart för final i P18-klassen efter seger mot IF Kristianstad, 33–23. En lagseger så klart, men där Casper Käll hade uppvisning. 

Matchen var en repris på semifinalen i Handbollsligan mellan IFK Kristianstad och LUGI. I Handbollsligan tog IFK Kristianstad hem den första semifinalen, men här på USM var LUGI tämligen överlägset i semifinalen.

Första kvarten var dock jämn och känslan då var att det skulle bli en riktig rysare. Men så började Casper Käll och Linus Eriksson-Lilja att komma igång och då började LUGI att dra ifrån. Efter 18 minuter tog IF Kristianstad sin andra timeout efter att LUGI hade ledningen med 13–9. Försvarsspelet imponerade verkligen i Lundalaget och där bakom var målvakten Victor Hedberg rena väggen.

Matchens delikatess var ett samarbete mellan Käll och Eriksson-Lilja. Käll skickade iväg en passning in mot Kristianstads mål och Eriksson-Lilja fångade den och avslutade vackert. 17–11 stod det i paus efter fem mål från Käll och fyra från Eriksson-Lilja.

IF Kristianstad gjorde vad de kunde för att störa Lundalagets spel genom att Valter Chrintz punktmarkerade Casper Käll, men det skapade mer ytor och de övriga anfallsspelarna i LUGI och laget drog ifrån till 23–14.

Under matchens sista tio började IF Kristianstad spela mer utgrupperat och det störde LUGI en del. Men när Kristianstad hade chansen att på allvar skapa nerv i matchen räddade Hedberg och IF kom inte tillräckligt nära för att det skulle bli riktigt spännande.

LUGI vann till slut med 33–23 och spelar final mot vinnaren i IFK Skövde–IK Sävehof.