USM F14: Skuru IK mästare efter seger i förlängning

Skuru IK F14. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Skuru IK är mästare i F14-klassen, detta efter förlängningsseger mot H43 Lund. Skuru vann med 25–22 och är alltså USM-mästare. 

Om alla finaler under dagen blir lika dramatiska som den första kommer spänningen att bli något i hästväg. Det blev alltså förlängning i F14-finalen och där var det Skuru som var starkast.

Inledningsvis syntes det att det var mycket nerver i båda lagen och det dröjde nästan fem minuter innan matchens första mål kom. Alva Persson gav då Skuru ledningen på straff innan Sandra Jönsson kvitterade för H43 en minut senare.

H43 ryckte sedan fram till 7–3, framförallt genom en fullständigt briljant Ofelia Shoai Hallberg. Mittsexan var dominant både i försvaret och på linjen och Skuru hade inget motmedel.

I paus var ställningen 10–7 till H43 och då såg det bra ut för Lundalaget.

I den andra halvleken var det också jämnt, men Skuru började äta ikapp avståndet och en stekhet Stella Huselius kvitterade till 17–17. Huselius gjorde även 18–17 till Skuru innan Shoai Hallberg kvitterade med 30 sekunder kvar.

Matchen gick till förlängning och där tog Skuru kommandot direkt. Nackalaget gick fram till 21–19 och efter det släppte man aldrig greppet om matchen. Efter den första förlängingshalvleken hade Skuru ledningen med 23–21 och H43 kom aldrig närmare.

Skuru vann med 25–22 och kan titulera sig USM-mästare. Stort grattis!

Så här ser topp 3 ut i F14-klassen:

1: Skuru IK
2: H43 Lund
3: Kristianstad HK