USM P16: Enköpings HF i finalspelet för första gången

För första gången någonsin har Enköpings HF ett lag i finalspelet på USM. Men inte är de nöjda där – P16-laget är nämligen klart för semifinal.

– Vår målsättning var semifinal och det är så klart jättekul att vi lyckades med det. Nu gäller det att gilla läget och ta chansen, säger tränaren Mattias Eriksson till Handbollskanalen.

Enköpings HF har alltså för första gången någonsin ett lag med i finalspelet på USM. Enligt tränaren Mattias Eriksson är en stor anledning den gemenskap som spelarna har byggt upp under flera år.

– Vi har hållit ihop i många år och de senaste åren har det gått riktigt bra. Vi känner att vi har något stort på gång.

– Vi jobbar med en juniorgrupp där 40 spelare tränar ihop och så nivåanpassar vi det i två hallar. Vi är många ledare och vi försöker jobba med individen och en nyckel är att vi tränar väldigt mycket. Ofta blir det fem pass i veckan och så har vi kört sedan i maj.

Filip Eriksson är mittnia i laget och en av de viktigaste spelarna. 15-åringen är inne på samma sak som sin tränare.

– Vi har väldigt bra samspel eftersom vi har spelat länge ihop. Under åtta år har vi varit samma gäng och det är jättekul att vi har tagit oss så här långt tillsammans, säger han.

Hur har helgen varit så här långt?

– Det har varit tuffa matcher, man möter bra spelare hela tiden. Mot Sävehof bröt dessutom vår målvakt tummen och vi fick sätta in en ouppvärmd spelare, berättar Filip.

– Det blev en del stress där och vi tappade en del. Vi kom tillbaka men förlorade ändå till slut. Skönt att vi hade säkrat semifinal redan före den matchen, fyller Mattias i.

Hampus Wallin bröt tummen och fick åka till sjukhus i Malmö. In kom Oliver Berntsson och gjorde en kanonmatch.

– En eloge till honom och till grabbarna. Nu får vi ladda om inför semifinalen mot Ystads IF imorgon, säger Mattias.

Vad tror ni om den utmaningen?

– Det kommer att bli tufft, Ystad har många bra spelare. Men det känns ändå bra, vi har spelat mot Ystad förut, säger Filip Eriksson.

Filip Eriksson har imponerat under hela turneringen med bra försvarsspel och fina genombrott. Dessutom har mittnian ett bra samspel med linjespelaren. Men om lockropen skulle komma från större klubbar känner Eriksson ändå för att stanna i Enköping.

– Jag vill ju spela i Handbollsligan som alla andra och det skulle vara kul att lyckas. Men jag tänker stanna i Enköping och hjälpa klubben dit. Vi har många bra yngre spelare och mycket på gång, säger Filip Eriksson innan tränare Mattias avslutar:

– Våra spelare födda 2000 och yngre är en stor och väldigt spännande grupp. Jag tror och hoppas att det inte är sista gången vi är här.