USM F18 Steg 1: Så gick det i förmiddagens matcher

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

USM i Malmö kör vidare och på söndagen spelades det två matcher under förmiddagen. IFK Tumba besegrade HK Malmö och HK Aranäs tog andra raka segern efter 26–15 mot Alingsås HK.

Handbollskanalen är på plats i Söderkulla Sporthall hela helgen för att följa USM steg 1 där HK Malmö, IFK Tumba, HK Aranäs och Alingsås HK deltar. Schemat är fullspäckat under söndagen och två matcher bjöds vi på under förmiddagen.

HK Malmö – IFK Tumba 16–20 (7–7)
Det var hemmalaget som startade matchen bäst och gick också fram till 5–2, mycket tack vare att laget helt enkelt var hetare än sin motståndare.

Sakta men säkert började Tumba äta sig in i matchen, ofta tack vare fint spel av Emma Ljungström. Men framförallt var det Tumbas 5-1-försvar som skapade stora problem för HK Malmö.

Tumba visade också prov på väldigt fin laganda då de kom tillbaka efter en tuff start. Ställningen i paus var 7–7.

Den andra halvleken var inte gammal när Tumbas Tuva Östlund stod för en prestation som skulle komma att känneteckna lagets spel. Först ett blockat skott, sedan en snabb löpning innan mittsexan kastade sig i golvet och vann bollen. Härligt att se!

HK Malmö försökte och försökte men fick inte riktigt ordning på anfallsspelet och Tumba kunde vinna med 20–16.

Alingsås HK – HK Aranäs 15–26 (6–8)
Det syntes direkt att det här är två bra lag. Det var tufft, intensivt och mycket prestige – såväl på plan som på bänkarna och på läktarna. Första tio var riktigt bra, även om tempot var lite väl högt ibland vilket innebar en del oprovocerade tekniska fel.

Det var också två väldigt bra försvar, vilket inte minst ställningen 2–3 efter tolv minuter bevisade. Matchens mål gjorde Filippa Oderbrant i AHK – en japan från mittnio och vänstersexan la enkelt in bollen.

Den första halvleken var jämn. Aranäs fick inte till kontringsspelet som i den första matchen och AHK fick inte till sitt fina skytte.

I den andra halvleken var det ett lag som dominerade och det var Aranäs. Nova Hallén visade vägen för sitt Aranäs med riktigt bra och aggressivt försvarsspel samt fint spelsinne och tungt skott från niometer. Mittnian gjorde sju mål och säkert nästan lika många assist.

Dessutom fick Kungsbacka-laget igång sitt kontringsspel och därför blev det seger med 26–15. Aranäs är därmed klart för steg 3 i USM.