USM F18 Steg 1: HK Aranäs och Alingsås HK klart för steg 3

Då var det klart vilka två lag från gruppspelet i Malmö som tog sig direkt till steg 3. HK Aranäs vann samtliga matcher och sällskap i steg 3 får laget av Alingsås HK, som vann två av tre matcher under helgen.

HK Aranäs imponerade stort hela helgen och tog sig välförtjänt till steg 3 – detta efter tre övertygande segrar. Inför den avslutande matchen mellan HK Malmö och Alingsås HK var det helt öppet om vilket av lagen som skulle göra Aranäs sällskap i steg 3. Eftersom Alingsås besegrade HK Malmö blev det AHK som tog platsen.

För HK Malmö och IFK Tumba väntar spel i steg 2.

HK Aranäs – IFK Tumba 37–11 (18–4)
En styrkedemonstation av Kungsbacka-laget. Det var IFK Tumba som tog ledningen med 1–0, men efter det var det slut på det roliga. Eller ja, inte för Aranäs, 0–1 blev snabbt ledning med 7–2 och efter det var matchen i princip över.

Ställningen i paus var 18–4 efter att Jessica Plain fastställt halvtidsresultatet med ett läckert avslut. I den andra halvleken kunde Aranäs dragit ner på tempot, men de drog inte i handbromsen, tvärtom, och kunde öka och öka.

Aranäs vann med 37–11 och spelar steg 3 senare under året.

HK Malmö – Alingsås HK 29–32 (13–15)
För att HK Malmö skulle ta sig till steg 3 krävdes en storseger mot AHK, men så blev det inte. AHK hade visserligen en del problem med hemmalaget, men kunde ändå reda ut det till slut.

Den första halvleken var svängig och HK Malmös duktiga mittnia Tilde Lundgren skapade farligheter och var dessutom vass som offensiv spets i hemmalagets 5-1-försvar. AHK satte då in Vanessa Sander på linjen och tog ut målvakten. Sju mot sex-spelet fungerade onekligen och AHK hade ledningen med 15–13 i paus.

Vassast i AHK var dock Alketa Bajrami. En mångsidig spelare som i den första halvleken fick spela mycket på vänsterkanten. Bajrami tackade för förtroendet genom att göra åtta mål i matchen.

I den andra halvleken blev det lite nerv under en period, men känslan var ändå att AHK hade bra kontroll på matchen. Elle Månriddare visade vilket fint skott hon har och blev tungan på vågen för AHK.

Grattis till HK Aranäs och Alingsås HK!