Sammanfattning: USM Steg 4 DJ

Skånela IF firar sitt avancemang. Bild: Twitter @skanela

Steg 4 är en väldigt speciell del av USM där tempen på alla lag och alla matcher höjd det där lilla extra. Det är en helg som är tuff, fylld med kamp och som bjuder upp till dans. En helg där mycket står på spel men också en helg där handbollen får stå i fokus. 

Damjuniorerna bjöd på en hel del spänning, men också vissa lag som visade framfötterna inför finalsteget i Malmö som spelas 12-14 maj. I varje grupp står två biljetter till finalsteget på spel då både 1an och 2an i varje grupp går vidare.

Grupp 1

På förhand var detta en av dem tuffa grupperna med flera lag som kunde ta 1a och 2a platsen i gruppen. Att Nacka HK skulle bära på favoritskapet var ingen tvekan. Med en riktigt imponerande och bred trupp är det inte många som kan mäta sig med Nacka över en hel match. Det var även det som hände denna helgen då Nacka utan problem tog sig vidare till finalsteget som gruppsegrare.

Vem som skulle ta 2a platsen i gruppen var lite svårare att förutspå då både Skånela IF och Kungälvs HK kunde knipa den platsen. När det väl var dags så var Skånela det starkare laget och kunde successivt dra ifrån och vinna över Kungälv. Matchen var jämn i 33 minuter innan Skånela gjorde 6 mål på raken. Kungälvs HK missar finalsteget för andra året i rad efter att ha hamnat i 2 riktigt tuffa grupper.

Tack till Kungälvs HK, IF Hallby HK och Skara HF för denna säsongen.

Grupp 2

En grupp som gick planenligt där Skövde HF och IFK Tumba HK skulle ta hem platserna till finalsteget. Skövde som vann USM förra året som A-flickor och Tumba som vann USM för A-flickor två år sedan. Tumba hade en skadefylld säsong förra året så det är fantastiskt skoj att se dessa tjejer tillbaka igen. I Skövde imponerande duon Marielle Lideskär och Johanna Flygenholm, den senare som precis avklarade ett kval med U-19 landslaget, var riktigt heta och bjöd publiken på handbollsshow. Dessa två lag kan ställa till det för de andra i Malmö.

Tack till Gökstens BK, H43 Lund HF och Halmstad Handboll för denna säsongen.

Grupp 3

LUGI HF har i USM sammanhang varit storfavoriter och spelat final de senaste två åren. De är även en av favoriterna i år och tog sig igenom steg 4 på ett imponerande sätt. Hela laget visade framfötterna och Julia Olsson, som precis avklarade kval med U-19 landslaget, hade en målfin helg. Tyresö Handboll knep 2a platsen i gruppen efter en svajig helg, men där 2 vinster och bättre målskillnad räckte.

Tack till Torslanda HK, BK Heid och IFK Malmö HF för denna säsongen.

Grupp 4

Det har varit några tuffa år för IK Sävehof i DJ kategorin, men i år är dem tillbaka på bästa sätt genom att vara en av favoriterna till att knipa guldmedaljerna i Malmö. Sävehof har i år en bredd som de har saknat lite tidigare år och det finns matchvinnare över hela banan. Absolut ett lag att räkna med. VästeråsIrsta HK vann denna kategorin förra året och även om några profiler saknas från förra årets lag, så har dem bredden. Om tjejerna kan vinna i år igen låter vi vara osagt, men det blir väldigt spännande att följa.

Tack till IF Hellton Karlstad, Kävlinge HK och Rosersbergs IK för denna säsongen

Här kan du läsa sammanfattningen om Flickor-A steg 4.
Här kan du läsa sammanfattningen om Flickor-B steg 4.