USM: Sammanfattning Steg 4 Flickor-B

VästeråsIrsta HF efter kvalificeringen till finalsteget. Bild: Hemsidan

Det var en intensiv och spännande helg med många matcher som spelades. Vi har 8 lag som kommer spela om titeln i Malmö 12-14 Maj.

Vi kan utan tvekan säga att det kommer bli en mycket intressant årskull att följa i Malmö. Dessa 8a lagen är väldigt duktiga och ingen kommer ge sig.

Grupp 1

VästeråsIrsta HF 1 höll för favoritskapet och vann gruppen på ett övertygande sätt. Tjejerna spelar som ett lag där många får vara med och kämpa. VästeråsIrsta blir ett spännande lag att följa i Malmö. Det är även värt att nämna att denna föreningen lyckades få med sig två lag till steg 4, vilket är väldigt imponerande. Här kan ni läsa ännu mer om tjejernas äventyr.

Tack till Borlänge HK Vit,Kungälvs HK 1, Spånga HK 2 och Vetlanda HF för en härlig säsong.

Grupp 2

Vi sa inför steg 4 att att IFK Tumba HK skulle vinna gruppen utan att bli riktigt hotade, vilket även var utfallet i gruppen. Ella Forsberg hade en fantastisk helg och gjorde 35 mål på sina 4 matcher. Dessa tjejer blir att hålla koll på i Malmö för med rätt förberedelser kan dem lyfta den åtråvärda pokalen. Här kan ni läsa lite tankar efter vinsten i steg 4.

Tack till Ystad IF HF, Strömstad HK, Dalhems IF och BK Heid.

Grupp 3

Det blev en tuff och spännande match mellan IK Baltichov och HK Aranäs Blå. Enligt rapporterna var det en jämn match hela vägen som Aranäs ledde med 50 sekunder kvar. Baltichov får en straff som de missar, men lyckas på de sista 40 sekunderna göra 2 mål och vinna den mycket viktiga matchen. En rätt avgörande match om den enda platsen till finalspelet i Malmö.

Tack till HK Aranäs Blå, OV Helsingborg HK, Skånela IF och Torslanda HK.

Grupp 4

HK Silwing/Troja tog favoritskapet under helgen och bjöd upp till dans. Tjejerna spelade harmoniskt och säkert, där flera spelare fick avgöra. Silwing/Troja var aldrig hotade under helgen och visade prov på en bredd som imponerade. Ett mål farligt lag som även håller tätt bakåt.

Tack till VästeråsIRsta HF Svart, NKIK, Höörs HK H 65 och IK Bolton.

Grupp 5

Helgens första skräll skedde då favoriterna LUGI förlorade en jämn match mot Härnösands HK. Härnösands visade oss på Handbollskanalen att allt är möjligt genom att övertyga och ta sig vidare till finalsteget. Otroligt roligt och spännande att se vad mer dessa tjejer kan ställa till med.

Tack till LUGI HF 1, Uppsala HK, Stockholmspolisens IF HF och Strands IF.

Grupp 6

Kärra HF ville inte vara sämre än sina konkurrenter i de andra grupperna och visade stil denna helgen. Tjejerna tog sig igenom helgen utan några riktigt problem och bekymmer. Lite svårartade men när motorn väl kom igång så var den svårstoppad. Tjejerna gör inte mer än nödvändigt och har en härlig bredd. Oavsett vem som spelar så tappar inte Kärra sin kvalitet. Håll i hattarna för dessa tjejer kommer blåsa förbi i Malmö.

Tack till Staffanstorps HK, Önnereds HK, Alingsås HK och IFK Kristianstad.

Grupp 7

Helgens andra skräll stod Gustavsbergs IF HK för då dem i den tuffa 6 laggruppen vann alla sina matcher. Ett hett kämpande Gurra som välförtjänt tog sig vidare. Vi skriver inte mer om Gurra för här kan ni hitta det välskrivna referatet med mycket känslor från helgen. Vi säger bra jobbat till Gurra och ser fram emot att få se dessa tjejer i Malmö.

Tack till Gökstens BK, Skuru IK 1, RP IF Linköping, Huddinge HK 2 och Skövde HF 2.

Grupp 8

Ytterligare en av helgens favoriter som höll för trycket och är i finalsteget är Eslövs IK. Tjejerna var aldrig riktigt hotade och visade upp ett härligt självförtroende. Även Eslöv visar upp en härlig bredd och klarar av att föra matcherna.

Tack till Tyresö Handboll, IFK Karlsborg, Kävlinge HK och Torslanda AIK.

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here