Lyckad cupcomeback: ”Funkade skitbra”

En lyckad första cup för året spelades i helgen. På Pojksidan vann Önnereds HK. Foto: Önnereds HK

Under helgen som var spelades den första ungdomscupen för året. Göteborg Brandservice Cup, arrangerat av Önnereds HK, stod för ett lyckat arrangemang.
– Alla var väldigt tacksamma över att vi äntligen var igång, säger cupansvarige Lars Berntsson.

För idrottande ungdomar generellt har matchmöjligheterna varit ytterst begränsade under pandemin. För handbollsspelarna har det endast blivit några fåtal riktiga matcher (i oktober och september 2020) sedan mars förra året.

Nu är äntligen cupspelet igång igen. Göteborg Brandservice Cup gick av stapeln till helgen – och det var en väldigt nöjd cupansvarig i Lars Berntsson som pratade med Handbollskanalen efteråt.

– Det får man säga var jättelyckat. Alla var väldigt tacksamma över att vi äntligen var igång och fick spela lite matcher igen. Så det var riktigt lyckat.

De restriktioner och rekommendationer som finns begränsade arrangemanget till viss del, men Lars Berntsson var mer än belåten över hur allt hanterades under helgen.

– Alla runtomkring förstod innebörden och att man tyvärr inte kunde titta på varandra och sådana där saker, utan att man behövde lämna hallarna direkt efter att man hade spelat klart och inte kunde hänga kvar som man brukar göra på en vanlig cup.

Efteråt möttes cupledningen av idel glada och nöjda spelare och ledare.

– Det funkade skitbra. Jättebra allting, det var jättelyckat. Vi har fått flera föreningar som har hört av sig som var jättetacksamma över att vi äntligen var igång igen.

Lars Berntsson själv tror att det var av hög vikt att de fick möjlighet att arrangera en cup innan sommaren.

– Det bästa var att de äntligen fick matcha lite igen. Jag tror att för att vi ska få behålla ungdomarna i handbollen var detta jätteviktigt att få till innan sommaren nu när de i princip endast spelat lite matcher i september och oktober förra året. Det är ju allt de har sedan i mars 2020, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det var väldigt viktigt. Det var någon som sa det också att det var härligt för att risken har ju varit att man tappar ungdomarna. 

Cupen, som vi på Handbollskanalen väljer att benämna lite som ”det inofficiella USM”, spelades utan publik på läktaren men fanns att följa via stream. Den resulterade i två rafflande finaler.

På flicksidan (födda 2005) vann HK Ankaret mot Önnereds HK med 23–20 och på pojksidan (födda 2006) var Önnereds HK starkast när de slog Ystads IF med 23–21.

Länkar:
Äntligen cupdags: ”Kört försäsong i ett och ett halvt år” (Handbollskanalens införtext)
Göteborg Brandservice Cup – Så gick det! (Önnereds hemsida)