Prokop ersätter Ortega – som är klar för Barca

Christian Prokopp, här i tyska landslaget 2020, är klar som ny tränare i Hannover Burgdorf. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån

Vi skrev för ett litet tag sedan om att Carlos Ortega blir Barcelonas nya huvudtränare. Nu är ersättaren i Hannover Burgdorf klar – och det blir Christian Prokop.

När Xavi Pascual lämnade Barcelona efter den nyss avslutade säsongen startade jakten på ersättaren med detsamma. Det blev slutligen Hannover Burgdorfs Carlos Ortega som fick förtroendet. Nu är hans ersättare i den tyska Bundesliga-tolvan klar.

Christian Prokop, som tränade det tyska landslaget mellan 2017-2020, är nu presenterad på ett avtal som sträcker sig till 2023. 43-åringen har tidigare tränat bland annat DHfK Leipzig och TUSEM Essen.

– Hannover Burgdorf är en ambitiös klubb med en modern image. Under flera år har jag varit imponerad över utvecklingen och integrationen av unga spelare i Bundesliga-laget. Jag ser också fram emot ett hungrigt lag som vill spela en stark roll i ligan, säger Christian Prokop till klubbens hemsida efter offentliggörandet.

Länkar:
Klart: Ortega ersätter Pascual i Barcelona
Hannover Burgdorfs presentation (tyska)