Zych lämnar Metz efter en säsong – Tyskland nästa

Aleksandra Zych. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Metz högernia Aleksandra Zych fick bara en säsong hos sig hos mästarklubben i Frankrike. Nästa säsong spelar Polens högernia i tyska Borussia Dortmund då danska Louise Burgaard istället anländer i Metz.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var ingen lätt uppgift hon stod inför, Aleksandra Zych. Hon skulle vara en ersättare till slovenska superstjärnan Ana Gros som gick till Brest, där denne nu leder franska skytteligan med 91 kassar.

För Zych har det gått trögare i målproduktionen. Den 182 centimeter höga högernian har ”bara” slängt 21 mål i år i ligan och 10 i Champions League. Så nästa säsong får 23-åringen snällt flytta på sig och göra plats för nästa högernia i Metz-exprimentet, Louise Burgaard från Herning-Ikast.

Men hon beskrivs som en dynamisk tvåvägsspelare och det kan säkert fylla lite luckor i Dortmund som har skrivit ett kontrakt på två år med Aleksandra Zych.

Zych startade sin karriär i Victoria Świebodzice innan hon flyttade till Gilwice och sedan Gdynia 2012. Hon har även hunnit med över 50 landskamper för Polen, där hon senast deltog mot Sverige i gruppspelet i EM.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here