Klart: Gummersbach hämtar in kroatisk keeper från Kielce

Filip Ivic för Kielce mot Kristianstad. Foto: Anders Bjurö, Bildbyrån

Det kommer att bli kroatiskt mellan stolparna i Gummersbach nästa säsong. Idag annonserade klubben att man får över Kielces målvakt Filip Ivić till Tyskland. 26-åringen ska ersätta den tyska målvaktslegendaren Carsten Lichtlein, 38, som flyttar till Erlangen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Med Filip har vi fått in en målvakt av absoluta toppklass till Gummersbach, och som redan har internationell erfarenhet, säger klubbens VD Christoph Schindler.

Filip Ivić har erfarenheter från kroatiska landslaget och trots sina 26 år har han deltagit i nio raka säsonger i Champions League med både RK Zagreb i Kroatien och Vive Kielce i Polen. Nästa år blir det inget lir i handbollens finaste cuprum, istället blir det i världens bästa liga. Förmodligen.

 

Gummersbach ligger för närvarande på 16:e plats i Bundesliga. Det är bara en placering över nedflyttning, där Bietigheim parkerar, två poäng under. Men det är inte ovanligt att spelare som skriver kontrakt med lägre placerade klubbar har en klausul som säger att kontraktet bryts om klubben åker ner.

Om så inte är fallet så får Gummersbach alltså en väldigt rutinerad målvakt trots sina 26 år, speciellt om man skulle åka ner till 2. Bundesliga. Kroaten är dock inte lika rutinerad som målvakten han ska ersätta – 38-årige Carsten Lichtlein med 220 tyska A-landskamper. Lichtlein flyttar till elfteplacerade HC Erlangen nästa säsong.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here