Rydes lagkamrat på hemligt besök hos toppklubben Metz

Danmarks Louise Burgaard och Sveriges Jamina Roberts under en match i VM mellan Danmark och Sverige den 13 december 2015 i Herning. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Hemligt och hemligt, nu har både fransk, dansk och svensk handbollsmedia skrivit om det – att den danska högernian Louise Burgaard har varit och träffat franska mästarklubben Metz i dagarna för att diskutera kontrakt, rapporterar danska TV 2 Sport.

Den 26-åriga högernian spelar för närvarande med Jessica Ryde i Herning-Ikast. Många experter blev förvånade när Burgaard inte togs med i den danska EM-truppen 2018, då hon förutom högernia även kan spela på högerkanten. Istället gick platserna till Anne Cecilie de la Cour och Mette Tranborg.

Men nu verkar det ha varit Louise Burgaard som dragit fram Frankrike-biljetten då hon enligt danska TV 2 Sport varit på ”hemligt” besök hos mästarklubben Metz, som vill skriva kontrakt med 26-åringen.

Burgaard är inne på sin fjärde säsong med Herning-Ikast, dit hon kom från danska Viborg där hon vann både ligan och cupen. I år är hon Hernings näst bäste målskytt i ligan med 56 fullträffar på 15 matcher. Hon har även hunnit med 90 landskamper för Danmark och 204 mål.

Danskan själv har inte velat uttala sig till TV 2 Sport. Så fortsättning lär följa i äventyret kring Burgaard och de hemliga mötena i Metz.