Zarko Sesum lämnar Göppingen – landslagskroat ersätter

Žarko Šešum, Serbien. Foto: Anna Benicewicz-Miazga, ABMprojekt

Det står klart att Serbiens stjärna Zarko Sesum lämnar tyska Göppingen ett år i förtid. Vart serben tar vägen är inte helt klart men klart är att han ersätts av Ivan Sliskovic från slovenska Celje, rapporterar Handball World.

ANNONS

När kaptenen lämnar skeppet brukar det vara dags att hoppa överbord. Men så dramatiska kanske vi inte behöver vara. Trots att Frisch Auf Göppingen tappar en av sina och Serbiens största stjärnor och lagkapten – Zarko Sesum – så ersätter man honom direkt på vänsternio med den stora kroaten Ivan Sliskovic.

32-årige Sesum, som var lagkamrat med Anton Halén i Göppingen (som flyttar till IFK Kristianstad nästa säsong), har meddelat att han och den tyska klubben valt att avsluta spelarens kontrakt i förtid. Serben som varit i klubben sedan 2014 hade egentligen kontrakt till 2019 då han ska flytta till schweiziska topplaget Kadetten. Vart han tar vägen mellan 2018-2019 är ännu oklart men logiskt vore en tidigarelagd flytt till Schweiz. Det verkar däremot inte vara några hårda känslor mellan parterna.

– Vi kändes som en familj och jag kommer att minnas tiden i Göppingen, både sportsligt och privat, och jag kommer definitivt tillbaka hit igen och igen! Jag önskar Frisch all lycka i framtiden, säger stjärnan enligt Handball World.

Istället anländer alltså Ivan Sliskovic till Tyskland. Den 197 centimeter höga vänsternian har tidigare spelat i Qatar och Veszprem innan hans senaste säsong i slovenska mästarlaget Celje, där han även spelade 2013-2015. 26-åringen har gjort 48 landskamper och 121 mål för Kroatien. Det står dock i skuggan av Zarko Sesums 370 mål på 137 landskamper för Serbien.

Tyskarna verkar dock vilja föryngra laget och det ska bli spännande att se vad Sliskovic kan ställa till med och vart Sesum tar vägen.

LÄNK: Hela texten och citat på Handball World

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here