Anton Halén klar för IFK Kristianstad

Anton Halén. Foto: Frisch Auf Göppingen http://www.frischauf-gp.de

IFK Kristianstad värvar en hemvändare från Bundesliga. Anton Halén ansluter i sommar från Frisch Auf! Göppingen på ett 3-årskontrakt.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

27-årige högersexan Anton Halén är klar för IFK Kristianstad. Ett kontrakt fram till 2021 är signerat och norrlänningen är mycket nöjd:

–Det känns väldigt bra och det ska bli fantastiskt att få spela inför Kristianstadspubliken. Jag har följt flera matcher via tv och det är unikt för Sverige att ha ett lag med en sådan inramning och publik, det var en stor del i mitt beslut. IFK Kristianstad är en jättespännande klubb och har under flera säsonger varit den ledande handbollsklubben i Sverige. Laget spelar en rolig och snabb handboll något som passar min spelstil. Även möjligheten att få spela Champions League var lockande, så när IFK hörde av sig var det inget svårt beslut, säger Anton Halén till klubbens hemsida.

Han ersätter Tim Sörensen som går i exakt motsatt riktning, alltså till Frisch Auf! Göppingen.

Anton Halén är född 1990 och fostrad i Sollefteå HK. Han flyttade till Halmstad som 16-åring och slog snart igenom i HK Drott. Där vann han SM-guld 2013 och säkrade en flytt till Frisch Auf! Göppingen sommaren 2014. Det har blivit 25 A-landskamper och 50 mål för Anton Halén.

-Anton är en spelare som vi har följt ganska länge. Han gjorde det bra redan när han var i Drott och det har fortsatt i Göppingen. Tyvärr har en skada ställt till det denna säsongen men den är så gott som kurerad nu. Anton är en bra kontringsspelare med fint skottregister och han är definitivt en spelare som passar bra in hos oss.
Att vi byter spelare med en förening är inte särskilt vanligt men samtidigt är det kul att vi har möjligheten att locka till oss spelare som gör det bra i Bundesliga, säger sportchefen Jesper Larsson till IFKKristianstad.se.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here