Uppgifter: Baena vänder tillbaka till Löwen

Kristianstad Champions League IFK Kristianstad-Rhein-Neckar Löwen Löwen 16 Rafael Baena Gonzalez gör mål Foto Tommy Holl IBL/AOP

Det blev inget spel i Spanien för linjespringaren Rafael Baena. Enligt spanska uppgifter återvänder han istället tillbaka till Rhein-Neckar Löwen.

Traditionellt brukar målvakter och vänsterhänta vara högvilt på spelarmarknaden. Svåra positioner att hitta tillräcklig kvalitet men också viktiga för ett lags framgångar. Den här hösten har dock en ny position avancerat i rankingen.

Det handlar om den fina, fina mittsexpositionen. Ska vi kalla det en revolution? I och med 7-6-spel har ju efterfrågan ökat när lag vill ha två offensivt starka mittsexor. Eftersom det då också finns möjlighet att ha en stark försvarsspelare extra på planen och istället byta ut en niometare, som då även får extra vila, ja då ökar incitamenten ytterligare att leta kvalitet.

Blanda dessa faktorer med att både Flensburg och Rhein-Neckar Löwen har skadeproblem på positionen så förstår ni att det letas hej vilt. Både Anton Månsson och Jakob Wickman-Modigh sägs ha studerats av Flensburg. Och nu kommer spanska, spännande uppgifter.

Enligt Handball 100×100 ska nämligen Rafael Baena vara klar för en återkomst till Löwen. Häromdagen meddelade hans klubb BM Iberoquinoa Antequera att Baena lämnar klubben för en icke namngiven tysk klubb. En övergång som gäller fram till januari.

Som ni vet är Jannick Kohlbacher borta en tid på grund av en skadad armbåge vilket stärker Handball 100×100:s uppgifter. Baena spelade för Löwen mellan 2015 och 2018.