Rykte: Flensburg intresserade av pensionerade Wickman Modigh

Jakob Wickman-Modigh, Lugi HF. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Det råder stor skadekris på mittsex-positionen i Flensburg. Tyskarna är därför på jakt efter förstärkning. I senaste avsnittet av handbollspodden Avkast ryktas det om att Flensburg därför ska ha ställt en förfrågan till förre Lugi-linjen Jakob Wickman Modigh, som avslutade karriären 2018.

Flensburgs linjeuppsättning med Johannes Golla, Simon Hald och Jacob Heinl har alla drabbats av skador. Ändå lyckades tyska spöa Kielce med 31-30 i första omgången av Champions League. Men laget letar linjespelare – däribland i Sverige?

Johan Flinck på Aftonbladet har tidigare rapporterat att tyskarna vill låna in Anton Månsson från OV Helsingborg. Nu kommer nästa och ännu mer spektakulära rykte, den här gången från Avkast, nämligen att tyskarna även ställt frågan till förre Lugi-linjen Jakob Wickman Modigh.

2018 avslutade 34-åringen sin handbollskarriär för att satsa på en civil karriär som flygledare. Frågan är om en övergång till en av Europas största klubbar kan locka ner honom från flygtornet och knyta på sig skorna igen?