Korsbandsskada förstörde nederländska världsmästarens födelsedag

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

I helgen spelade Dortmund i Champions League mot Brest. Under matchen, som Dortmund förlorade, skadade sig lagets mittnio-talang Delaila Amega. På måndagen, hennes 23-årsdag, fick hon beskedet att det rör sig om en korsbandsskada, skriver klubben.

Delaila Amega räknas som en av Nederländsk handbolls framtid. 23-åringen har redan deltagit i två mästerskap med det orangea A-landslaget och tagit två medaljer – brons i EM 2018 i Frankrike och guld i VM 2019 i Japan.

Inför den här säsongen bytte mittnian klubb i Tyksland från TuS Metzingen till Borussia Dortmund. Fyra matcher hann Amega spela för sin nya klubb innan olyckan var framme i söndagens Champions League-match mot franska Brest.

På måndagen, hennes födelsedag, fick hon beskedet att det rörde sig om en korsbandsskada och idag väntar operation under torsdagen och sedan sex månaders rehabilitering.

– Vi är chockade över den här skadan. Vi önskar Delaila allt gott och hoppas att hon kan komma tillbaka så snart som möjligt. Men vi kommer att ge henne all tid hon behöver under den här långa perioden av återhämtning. Håll uppe huvudet, Delaila, vi tänker på dig, säger Dortmunds ordförande Andreas Heiermann på klubbens hemsida.

Delaila Amega mit Kreuzbandriss!Ihren 23. Geburtstag hatte sich Delaila Amega ganz anders vorgestellt: Bei der…

Publicerat av BVB Handball Damen Tisdag 22 september 2020