Tyska cupens Final Four lottad – minst en svensk till final

Lukas Nilsson, THW Kiel. Foto: Bildbyrån

Nu har lottningen till den prestigefyllda tyska cupens finalspel i Hamburg lottats, rapporterar tyska Sportbuzzer. Lagergren och Petterssons Magdeburg kommer att möta Hannover-Burgdorf i ena semifinalen. I den andra får Zachrissons Berlin möta Ekberg och Nilsson i Kiel.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var den förre tyska, frisyr-starka, storspelaren Pascal Hens som höll i Final Four-lottningen i Hamburg tidigare idag. Den forne vänsternian plockade först upp fjolårsfinalisterna Hannover-Burgdorf, sen fiskade Hens upp motståndarna – Magdeburg.

Det blir alltså Albin Lagergren och Daniel Petterssons lag som drog den på förhand lättaste motståndaren. Hannover återfinns först på 14:e plats i årets upplaga av Bundesliga medan Magdeburg ligger fyra. Magdeburg vann även lagens möte i oktober med 34-23 på hemmaplan.

Men Hannover-Burgdorf lyckades ta sig till final förra året efter ha slagit ut Wetzlar i semin. I finalen blev dock Rhein-Neckar Löwen, som slog ut just Magdeburg i sin semi, för starka och tog sin första cuptitel när de vann med 30-26.

Från den andra semifinalen kommer minst en svensk att gå vidare till finalen. För där möts Fuchse Berlin med Mattias Zachrissons och Kiel med Niclas Ekberg och Lukas Nilsson.

Senast de två lagen möttes var i slutet av november i Kiel, då vann hemmalaget med 26-22. Zebrorna ligger även före Rävarna i Bundesliga, på andraplats mot Berlins femte.

Finalerna spelas i Barclaycard Arena i Hamburg den 6-7 april. Biljetter finns att köpa här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here