Historisk vinst för Rhein-Neckar Löwen – vann Tyska cupen för första gången

Idag spelades finalen i Tyska cupen. Till en början såg det ut som att det skulle bli en enkel match för Rhein-Neckar Löwen men Hannover-Burgdorf knappade igen sitt underläge. I den andra halvleken behöll Rhein-Neckar ledningen och tog en historisk vinst när de vann Tyska cupen för första gången.

Matchen startade segt och otroligt målsnål. Båda lagen hade aggressiva försvarsspel som gjorde det svårt för motståndarna att komma igenom. Det första målet kom inte förrän efter 3,5 minut. Rhein-Neckar Löwen gjorde sitt första mål efter cirka sex minuter. Länge var ställningen jämn och inget av lagen lyckades dra ifrån. När kvarten var spelad lyckades ändå Rhein-Neckar att skapa sig ett litet försprång. Ett tag ledde de med sex mål.

Hannover-Burgdorf fick det tufft och gjorde inte ett enda mål på åtta minuter. Med bara tio minuter kvar av den första halvleken så lade Hannover-Burgdorf i en högre växel. Nu var det Rhein-Neckars tur att slarva och de verkade bli stressade över att Hannover-Burgdorf började knappa in. Hannover-Burgdorf lyckades att ta igen väldigt mycket av sitt underläge och den första halvleken slutade 13-11.

Den andra halvleken började riktigt bra för Hannover-Burgdorf som gjorde två snabba mål. Dock släppte Rhein-Neckar inte på ledningen utan Hannover-Burgdorf låg hack i häl hela tiden. Med kvarten spelad i den andra halvleken hade Rhein-Neckar ännu en gång skaffat sig en komfortabel ledning.

Denna ledning gjorde att Hannover-Burgdorf aldrig kom ikapp igen. Rhein-Neckar Löwen vann matchen och vann därmed Tyska cupen för första gången!

Rhein-Neckar Löwen – TSV Hannover-Burgdorf 30-26 (13-11)