Jenny Alm slutar med handbollen efter säsongen

Jenny Alm hoppade och sköt hem segern till Sverige mot Serbien. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Sveriges vänsternia Jenny Alm kommer att sluta med handbollen efter säsongen, det säger hon i ett pressmeddelande på klubblaget Köpenhamns hemsida. 29-åringen säger upp sitt kontrakt i förtid med den danska klubben och flyttar hem till Sverige.

– Jag har valt att avsluta min karriär nu, för jag känner mig färdig med handbollen. Jag ser fram emot att flytta hem till min pojkvän och se vad livet mer kan bjuda på än handboll. Jag är glad över mina handbollsår och de fina människor jag har träffat längs vägen, men tiden är kommen att lägga klister och handbollsskor på hyllan, säger Jenny Alm i pressmeddelandet.

Alm har spelat i Köpenhamn de två senaste säsongerna men har fortfarande kvar pojkvännen och radhuset i Partille. Hon har även kvar ett år på kontraktet med Köpenhamn men tack vare en klausul i det så kan hon välja att avsluta samarbetet och åla hem till Sverige redan efter säsongen, vilket hon alltså väljer att göra.

Som det ser ut nu så blir det alltså ingen mer handboll för den rutinerade svenska vänsternian som har gjort 123 landskamper och 285 mål för Sveriges landslag. Hon har även representerat Kroppskultur, Sävehof och Esbjerg. Och nu blir Köpenhamn den sista klubbadressen. Men man ska …

– Man ska aldrig säga aldrig. Kanske kommer jag tillbaka till handbollen, kanske inte. Det får tiden utvisa, säger hon i pressmeddelandet.

Men den som vill passa på att se Jenny Alm spela handboll bör nog passa på nu. Hon har som sagt säsongen kvar att spela i Köpenhamn innan flyttlasset går hem till Sverige igen.

– Jag ser fram emot att ge allt jag har i den sista delen på säsongen som väntar, avslutar hon.