Tysk oro för uteblivna VM-sändningar

Foto: Handbollskanalen

Inför mästerskapet på hemmaplan i januari har det tyska förbundet farhågor om vad som ska hända med TV-sändningarna. – Vi har bett IHF hitta en snar lösning för VM 2019, säger DHB-presidenten Andreas Michelmann till dpa.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Bakgrunden till oron är de ekonomiska problemen som sportagenturen MP&Silva ser ut att gå igenom.

Handbollskanalen skrev för ett par veckor sedan om krisen i det multinationella bolaget, som bland annat sitter på TV-rättigheterna till åtta VM – herr och dam från 2019 till och med 2025.

i Sverige har dessa mästerskap sålts vidare till NENT Group (Viasats kanaler).

Situationen i Tyskland har varit mer problematisk mellan handbollen och TV-bolagen de senaste åren. De tyska fansen fick följa VM 2015 på betalkanaler, 2017 gällde nätsändningar.

Fri-TV-kanalerna ARD och ZDF hoppas kunna erbjuda tittarna den stundande turneringen men verkar för närvarande sakna förhandlingspartner.

– Vi hade samtal med byrån som plötsligt avbröts i förra veckan. Det kan bli ett stort virrvarr, säger ARD:s sportchef Axel Balkausky till nyhetsbyrån.

På högre nivå vill det tyska förbundet att IHF, som förhandlat fram det ursprungliga avtalet, ska stå berett om MP&Silva skulle gå i konkurs.

– Jag kommer återigen att ta ett personligt samtal med IHF-presidenten Hassan Moustafa, säger Michelmann.

Rättigheter kan säljas med kort varsel. Det föranleder ingen omedelbar oro med tanke på VM om fem månader. MP&Silva har också förbundit sig att hantera hela TV-produktionen vilket ökar tidspressen för att få klarhet i frågan.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here