Mästartitel slutmål för Alfred Gislason i Kiel

Alfred Gislason. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

THW Kiel får ett udda år utan Champions League men har långt gångna planer på att återta den tyska tronen. Sista säsongen med Alfred Gislason som tränare, och islänningen satsar på bästa möjliga överlämning.

ANNONS

Efter femteplatsen förra säsongen tar Kiel hissen ner och matchar internationellt i EHF-cupen. Budgetramarna, med 9,5 miljoner Euro är dock oförändrade.

– Medan andra i liknande situation minskar truppen gör vi det motsatta, säger Kiels VD Thorsten Storm till NDR.

Det måste till för att kämpa om ligasegern och den enda tyska platsen som med garanti leder till återkomst i Champions League.

Även motståndarna talar om 2000-talets mesta mästare med respekt.

– Mycket talar för att Kiel kommer att vara med i toppen. Större delen av truppen har spelat länge tillsammans och nu är Domagoj Duvnjak med från början, säger Flensburgs tränare Maik Machulla.

Den nämnde kroatiske spelfördelaren och lagkaptenen ser gärna att Gislason får avsluta med en titel. Arvtagaren Filip Jicha är tillbaka i zebramiljön som assisterande tränare. Kiel har ägnat sommaren åt att stärka upp sina led med bland annat Mattias Andersson som målvaktscoach.

Bland nyförvärven hoppas klubben mycket på försvarskuggen Hendrik Pekeler som ska stabilisera defensiven. Han kom, som norska vänsterhänte skytten Harald Reinkind från Rhein-Neckar Löwen.

Kiel gör också plats för två bröder Landin. Niklas finns sedan tidigare mellan stolparna och vänstersexan Magnus anslöt under sommaren från KIF Kolding.

Truppen samlad och målsättningen klar. Kiel ska göra det allra bästa av ännu en matchtät säsong.
– ”Vi vill kvalificera oss till Champions League genom Bundesliga och nå finalturneringarna i DHB (tyska) cupen och EHF-cupen, säger sportchefen Viktor Szilagyi till nyhetsbyrån dpa.

Källa: dpa, Handball-world, Kieler Nachrichten, NDR.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here