SC Magdeburg trummar på – bortaslog THW Kiel

Omar Ingi Magnusson. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

SC Magdeburg är ensam serieledare i Bundesliga. Det står klart efter seger på bortaplan mot självaste THW Kiel. Magdeburg vann med 29–27 och har därmed full pott efter åtta omgångar.

Är SC Magdeburg Europas bästa lag just nu? Det verkar onekligen så. Häromveckan besegrade de FC Barcelona i Super Globe-finalen och i Bundesliga går laget fram som en ångvält.

THW Kiel på bortaplan brukar vara en av säsongens tuffaste matcher och det var knappast så att Magdeburg stod för en utskåpning, men likväl var de det bästa laget under i stort sett hela matchen.

Vad är det då som gör Magdeburg så bra just nu? Känslan är att i stort sett samtliga spelare levererar. Omar Ingi Magnusson har aldrig varit bättre än vad han är just nu och runt skyttekungen kryllar det av skickliga spelare.

Tack vare gårdagens seger har SC Magdeburg nu spelat sju matcher i rad mot THW Kiel utan att förlora. Ett skapligt facit!

Övriga matcher:

SG Flensburg-Handewitt – TVB Stuttgart 30–29
Hampus Wanne 9 mål, Adam Lönn 5 mål + 4 assist, Jim Gottfridsson 4 mål + 6 assist, Tobias Thulin 21 procent

Füchse Berlin – TuS N-Lubbecke 30–22

HSG Wetzlar – Rhein-Neckar Löwen 29–30
Albin Lagergren 4 mål + 5 assist, Olle Forsell Schefvert 3 mål + 3 assist, Adam Nyfjäll, 2 mål, Emil Mellegård 1 mål + 3 assist, Andreas Palicka 26 procent

GWD Minden – TBV Lemgo 29–32
Jonathan Carlsbogård 6 assist, Peter Johannesson 15 procent