Lyckat Europaspel för H65 Höör, Skara HF & Alingsås HK

Emma Nuhanovic, H65 Höör. Foto: Martin Trobäck

De svenska klubblagen gör bra ifrån sig i Europa. Under söndagen tog sig H65 Höör vidare till den sista kvalrundan till European League, Skara HF till sextondelsfinal i European Cup och så är Alingsås HK klart för den tredje rundan i European Cup.

H65 Höör har fått en tung start på säsongen i SHE, men det skadedrabbade laget gör bra ifrån sig i Europa. H65 förlorade visserligen den första matchen mot Radnicki, men i gårdagens returmatch var det inget snack om saken.

H65 vann med 36–23 och är nu endast ett dubbelmöte mot Nantes ifrån att nå spel i European Leagues gruppspel. Men det kommer naturligtvis bli tufft att besegra ett Nantes med Nathalie Hagman och Carin Strömberg i laget.

Höörlaget var inte ensamt om att göra bra ifrån sig i Europa igår. I European Cup gjorde Skara processen kort med Despina och är därmed klart för nästa runda i turneringen. Totalt vann Skara HF dubbelmötet med förkrossande 75–25. I nästa runda kan Kristianstad HK vänta eftersom även de har tagit sig vidare.

Slutligen är Alingsås HK klart för den tredje rundan i European Cup efter fina 31–23 och totalt 65–48 mot Donbas. För Alingsås väntar lottning under veckan.