Sagosen på plats i Kiel – siktet inställt på nya troféer

Sagosen med sikte på troféer. Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån.

Bara några dagar efter flytten från den betydligt mycket större staden Paris berättar Sander Sagosen på klubbens hemsida att han och hans flickvän trivs med sin nya tillvaro i den jämförelsevis mindre staden Kiel. Sagosen har dock redan siktet inställt på storslam.

Den kommande säsongen kommer vi få se den norska världsstjärnan i svartvitt. THW Kiel är hans nya klubbadress och han var inte sen med att hylla sin nya klubb då han vid övergången sa att Kiel var den största klubben i världen och att de förmodligen hade det bästa laget på pappret.

Även om pandemin satt stopp för det mesta så ser Sagosen på den kommande tiden med helt andra ögon än de flesta andra.

”Pandemin ger oss möjligheten att under mitt första år vinna fem eller sex troféer för THW Kiel. Det kommer att bli riktigt svårt, men det är mitt mål”, säger Sagosen på klubbens hemsida.

I slutet av september får han sin första chans att göra just det, vinna en titel, då hans Kiel ställs mot ärkerivalen Flensburg-Handewitt. I mellandagarna ska Final Four av Champions League avgöra vart även den titeln ska gå och i februari ska den uppskjutna inhemska cupfinalen spelas. Utöver detta går THW Kiel, som alltid, efter den inhemska ligatiteln.

Han är dock på det klara med att kan komma att bli en viss övergångsfas från den franska till den tyska ligan.

”Jag vill göra allt jag kan, även om jag behöver lite tid för att vänja mig vid Bundesliga. Det har alltid varit min dröm att spela i den här ligan och nu händer det.”, berättar han för klubben.

En bonus för Sagosen, är därtill att livet i Kiel påminner om livet i hemlandet, Norge. En mer avskalad tillvaro mot den i Paris.

”Det är mycket tystare och grönare här, det är mycket mindre trafik, mycket mindre liv och rörelse. Jag gillar det. Jag är van vid att vara nära vattnet i mitt hemland Norge. Nu kan jag se fjorden från min lägenhet i Kiel ”, säger han på THW Kiels hemsida.