Mikaela Mässing missnöjd med proffsflytten

Mikaela Mässing under VM 2019. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det är Kvällsposten som har intervjuat Sveriges hårdskjutande vänsternia Mikaela Mässing om hennes tid i Tyskland – som blivit något annat än hon förväntade sig.

Mikaela Mässing har tagit stora kliv i sin handbollskarriär de senaste åren då hon varit ständigt målfarlig i SHE, vunnit SM-guld Höör 2017 och blivit en återkommande del av det svenska landslaget – där hennes starkaste insats kom i VM 2019 då hon på egen hand sköt blågult till poäng mot Spanien.

Insatserna räckte till ett proffskontrakt med tyska storklubben Thüringer HC som har vunnit Bundesliga sju av de tio senaste åren. I somras skrev hon ett tvåårskontrakt med klubben men den första säsongen har inte blivit så som hon hade hoppats.

– Det har varit upp och ner för min del. När jag har spelat har jag gjort det okej. Men jag hade hoppats att få spela mer, säger Mässing till Kvällsposten.

Thüringers tysk-rumänska tränare Herbert Müller var i eld och lågor över att få över den svenske skytten till laget men faktum är Mässing har fått spela tredjefiol på vänsternio i år.

Trots att säsongen började bra med sex mål från Mikaela Mässing, som har noterats för 26 mål totalt, finns både tyska Emily Bölk (74 mål) och österrikiska Beate Scheffknecht (70 mål) framför henne. Däremot flyttar Bölk till ungerska Ferencvaros den kommande säsongen, vilket kan ge Mässing mer chanser – om hon stannar.

Nu när Bundesliga är igenbommad återhämtar 26-åringen sig i Göteborg hemma hos familjen, där hon funderar över framtiden, rapporterar Kvällsposten – som frågar:

Funderar du på att bryta med Thüringer?
– Vi får se vad som händer.

Har du en klausul som ger dig den möjligheten?
– Det får jag inte säga. Jag kan inte säga något. Du får hålla ögon och öron öppna

HELA INTERVJUN MED MIKALEA MÄSSING PÅ KVÄLLSPOSTEN