Mässing poängräddare för Sverige: ”Blev förbannad”

Sverige firar efter Mässings kvittering. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige såg ut att gå mot en säker förlust mot Spanien, men Mikaela Mässing ville annorlunda och med åtta mål i andra halvlek blev hon stor poängräddare för Sverige. – Jag blev förbannad och så körde jag på det, säger Mässing till Handbollskanalen.

Att Sverige var illa ute är naturligtvis en underdrift. Nio mål var underläget som mest och inget tydde på att Sverige skulle få med sig ett resultat. Men Mikaela Mässing, Carin Strömberg och Emma Lindqvist var niometersspelarna som vände på steken. Allra hetast var Mässing som gjorde åtta mål på tolv skott och dessutom kvitteringen i slutsekunderna.

– En skaplig halvlek, det är skönt och jag är helt tårögd. Alla spelare la sig på mig och jag fick försöka ta mig ut och sen var det jätteskönt när allt släppte, säger Mässing.

– Jag blev förbannad och så körde jag på det. När några bollar gick in var det bara att fortsätta att skjuta helt enkelt.

När kände du att ni skulle kunna få med er något från matchen?

– Jag tror inte att jag kände det alls utan jag var mest förbannad och försökte gå på det. Och så blev det en bonus när jag tittade upp mot tavlan på slutet. Jag försökte springa hem och titta på klockan men jag såg inte och plötsligt var alla över mig, då förstod jag att vi tog poäng, skrattar hon.

Mikaela Mässing har gjort otroliga halvlekar i H65 Höör tidigare, men nu var det på en helt annan nivå.

– Framförallt mot ett så här bra lag, det är så jävla skönt.

Tack vare Mässings mål lever nu hoppet om avancemang till semifinal för Sverige. Men det krävs seger mot såväl Rumänien som Montenegro samtidigt som andra resultat går med laget.