Randers värvar in konkurrens till Thorleifsdòttir

Kristin Thorleifsdottir. Foto: Bildbyrån

I helgen presenterade Randers HK vår svenska stortalang Kristin Thorleifsdóttir som ny vänsternia till nästa säsong. Nu värvar klubben in ytterligare en talangfull vänsternia i danska Lene Östergaard Nielsen.

Randers HK står inför en renovering nästa säsong. Bland annat kommer det danska laget, som slutade åtta under säsongen, att tappa sin svenska vänsternior Jamina Roberts (klubb ej bestämd) och Julia Eriksson (Lugi HF).

Klubben har redan fyllt på en av platserna med ytterligare svensk talang och kompetens i Höörs 22-åriga storskytt Kristin Thorleifsdòttir. Och nu presenterar Randers HK nästa nyförvärv på vänsternio – Lene Östergaard Nielsen.

21-årige Östergaard Nielsen kommer närmast från mästarna Team Esbjerg, där hon har haft svårt att få speltid – 11 mål på 21 försök och 5 assist under säsongen. Randers tror istället att den danske vänsternian kan visa vad hon går för hos dem nästa säsong.

– Lene är hungrig på att visa vad hon går för, och då hon är tilltänkt att få ett stort defensivt ansvar och har en mycket direkt spelstil offensivt så är jag övertygad om att hon kommer att få uppmärksamhet för sina kunskaper. Dessutom har hon en fantastiskt professionell inställning som är enormt viktig för träningsmiljön och i uppbyggandet av ett nästan nytt lag, säger lagets tränare Niels Agesen i pressmeddelandet.

Själv tror vänsternian på fortsatt utveckling och mer speltid framöver, jämsides med Kristin Thorleifsdóttir i Randers.

– Efter ett par lärorika säsonger i Team Esbjerg känner jag att det är dags att pröva något nytt. Jag har fått ett riktigt bra intryck av Randers HK och jag tror att det är det rätta valet för min fortsatta utveckling som handbollsspelare. Jag ser fram emot att utvecklas på en ny plats och därutöver ser jag mycket fram emot att bidra till en bra träningsmiljö och att få fler spelminuter och ta ett större ansvar, säger Östergaard Nielsen i pressmeddelandet.

Randers HK henter ung spiller hos mestrene💙Lene Østergaard Nielsen skifter til Randers HK fra Team Esbjerg. Den 21…

Publicerat av Randers HK Måndag 6 april 2020