Magdeburgs första förlust på hemmaplan

THW Kiels Niklas Ekberg. Foto: Sascha Klahn, Bildbyrån.

Serieledande SC Magdeburg mötte under gårdagen tabelltvåan THW Kiel i en jämn och spännande match. Magdeburg fick till slut se sig slagna på hemmaplan, för första gången i år. 

Magdeburg har endast förlorat två matcher denna säsong, och inte en enda på hemmaplan, inför gårdagens match mot Kiel. Hemmalagen började matchen bäst och hade ett grepp om matchen fram tills sista minutrarna av första halvlek. Kiel kom ikapp och gick förbi till 17-15 i halvtid.

I andra halvlek fortsatte lagen följas åt, fram tills Kiel plötsligt gjorde ett mäktigt ryck. Under andra halvan av halvleken kopplade Kiel ett tydligt grepp och ledde ett tag matchen med sex mål. Kiel fick ordentlig ordning på försvars- och målvaktspel, vilket ledde till en sju minuter lång måltorka för Magdeburg. Till slut skrevs slutresultatet till 30-25 till Kiel.

Världsstjärnorna Niklas Landin och Sander Sagosen var äntligen tillbaka i spel, och levererade direkt. Landin var stundtals en vägg i målet och Sagosen stod för nio mål.

Magdeburg vs. Kiel 25-30

D. Pettersson (Magdeburg) – 4 mål

N. Ekberg (Kiel) – 6 mål

HSG Wetzlar mot Bergischer

Det var många svenskar som var i farten och gjorde avtryck i gårdagens match mellan tabellfemman HSG Wetzlar och tabellelvan Bergischer. Första halvlek var jämn och spännande, där lagen turades om att leda genom alla 30 minuter.  Till slut kunde Bergischer gå till halvtidsvila med ledning 13-12.

Bergischer var det klart bättre laget i andra halvlek och var framför allt kyliga i matchens avgörande skede. Bortalaget vann till slut, något överraskande, med 27-23. För Bergischer var det en meriterande och skön seger, medan HSG Wetzlar gick miste om två viktiga poäng i kampen om Europa League-plats.

HSG Wetzlar vs. Bergischer 23-27

O. Forsell-Schefvert (HSG Wetzlar) – 3 mål

E. Mellegård (HSG Wetzlar) – 3 mål

A. Nyfjäll (HSG Wetzlar) – 4 mål

L. Arnesson (Bergischer) – 3 mål

M. Darj (Bergischer) – 3 mål