Stjärntätt när Odense slog Brest Bretagne

Dione Housheer. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Det kryllade av stjärnor på planen när Odense mötte Brest Bretagne i den första av två kvartsfinalmatcher i Champions League. På hemmaplan var Odense kyligast i det avgörande läget och kunde vinna med 25-24.

Det var jämnt och spännande när Odense tog emot det franska laget Brest Bretagne på hemmaplan i Danmark. Det var två stjärnspäckade lag som mötte varandra, och de som skulle vakta vardera mål klassas som några av världens främsta målvakter (Toft, Reinhardt och Darleux).

– Vi ser verkligen fram emot att spela denna åttondelsfinal mot ett mycket starkt Brest-lag. I dessa avgörande matcher krävs det förstås toppprestationer för att gå vidare. Om vi ​​kan göra det är allt möjligt, säger Ulrik Kirkely tränare i Odense till klubben inför matchen.

Och det var ett taggat Odense som gav sig ut på banan, man hade ett grepp om matchen genom hela första halvlek. I halvtid ledde det danska laget med 13-12.

Men så efter halvtidspausen så fick Brest Bretagne bättre ordning på sitt spel, och tog över taktpinnen i matchen. Det franska laget gick snabbt från underläge 12-13 till ledning 16-13. Gästerna hade ledningen fram tills matchen skulle avgöras, men då bar hemmapubliken fram sitt lag. Med supportrarna i ryggen kunde Odense vinna med 25-24.

Odense vs. Brest Bretagne 25-24

Odense målskyttar: D. Housheer (5), M. Aardahl (4), M. Hojlund (4), F. Kyndboel (4), L. Nusser (3), A. Ikehara (2), R. Iversen (2), K. Vollebregt (1)

Brest Bretagne målskyttar: M. Kobylinska (5), H.G. Fauske (5), A. Toublanc (4), P. Foppa (3), C. Lassource (3), P. Coatanea (2), E. Jarrige (1), J. Carlsson (1)