Læsø flyttar vidare

Nikolaj Læsø, Aalborg Håndbold. Foto: Aalborg Håndbold

Nikolaj Læsø har spelat i Aalborg Handball i knappt två år, men nu är det dags att flytta till sydligare breddgrader – Portugal. Læsø har skrivit på för FC Porto.

– Jag är vansinnigt glad över att ha fått den möjligheten att komma till Porto, säger Læsø till Nord Jyske

Nikolaj Læsø gick från Aarhus Handball till Aalborg Handball under sommaren 2020. På dessa knappa två år har dansken hunnit med 95 matcher och 367 mål. I förra årets Champions League var Læsø lagets bästa målskytt, och hade en stor del i att laget tog sig hela vägen till final (förlust). Nu är dock tiden i Danmark över för denna gång, och Læsø flyttar ner till Porto FC i Portugal.

– Jag har alltid drömt om att åka utomlands för att prova en ny kultur och starta ett annat handbollskapitel. Tidpunkten för detta passade nu och jag ser fram emot de nya utmaningarna i sommar, säger Læsø till Nord Jyske.

Aalborg-direktören Jan Larsen hade gärna behållit Læsø i klubben, men förstår samtidigt beslutet.

– Nikolaj har genomgått en fantastisk utveckling här i klubben, och vi ser honom som en viktig pjäs vi gärna hade behållit.

– Men jag fortfarande väldigt motiverad att avsluta den här säsongen med fler titlar i Aalborg Handball, och då hoppas jag att det blir ett återseende och inte ett adjö, avslutar Nikolaj Læsø.

Nikolaj Læsø var med i det danska laget som vann guld under VM 2021.

Länk