Lönn femmålsskytt och utvisad när Stuttgart kryssade i botten

Adam Lönn, fyramålsskytt i Stuttgarts förlustmatch. Foto: Foto: Bildermachersport, Jens Körner.

Stuttgart såg ut att ta två sköna pinnar borta i bottenmötet med Balingen-Wellstetten. Men måltorka de sista fem minuterna och ett svenskt rött kort gjorde att Balingen kunde kvittera till 25-25 (13-15).

Stuttgart hade bara förlorat en av sina fyra senaste matcher inför mötet med Balingen-Wellstetten. Båda lagen slåss på den nedre halvan av tabellen, och framförallt för att hålla huvudet över nedflyttningsstrecket – där Ludwigshafen skvalpar med tre poäng.

Det var gästerna från Stuttgart som i stora stunder hade matchen under kontroll. I första halvlek hade man tagit till sig en fyramålsledning till 8-4, som man snart tappade. Men gästerna kom tillbaka och tog en ny fyramålsledning till 19-15 i andra halvlek.

Men Balingen var desperata och kämpade därefter. De åt sig närmre och närmre och när Stuttgart inte lyckades göra något mål de sista fem minuterna kom hemmalaget ikapp. Det hela började med att Adam Lönn, som varit en av matchens bästa spelare med fem mål, fick rött kort med 18 sekunder kvar. Fyra sekunder senare kvitterade Balingen. Stuttgart missade sen även sitt sista skott och matchen slutade lika.

Delad pott innebär att Stuttgart numer har sex poäng och Balingen-Wellstetten har åtta.

I kvällens tredje match tog Bergischer en skön seger hemma mot mittenkonkurrenten Erlangen med 25-24 (11-13). Det blev svenskmålat även där då Max Darj jobbade in fem bollar och Linus Arnesson tre.

Bergischer och Stuttgart möter varandra i nästa omgång.