Appelgren i centrum av RNL:s mäktiga vändningar

Mikael Appelgren. Foto: Rhein Neckar Löwen

Det var finalstämning i SAP Arena igår när Rhein-Neckar Löwen hemmaslog THW Kiel med 26-25 (10-13).  Segerreceptet bestod av en sjumålsvändning, en ytterligare vändning och en svensk målvakt.

Det var ingen ultimat start på stormötet för Rhein-Neckar Löwen. Inför matchen hade laget inte vunnit på tre raka ligamatcher och man var i princip piskat att vinna mot Kiel för att haka på zebrorna i toppen. Dessutom startade matchen tufft för hemmalaget.

Kiel inledde målskyttet och sprintade till sig ett stort försprång på lejonen i SAP Arena. RNL hade svårt att få in bollen och Kiel kunde gå upp i ledning med 9-3. Som mest ledde Kiel med sju bollar vid ställningen 13-6. Då byttes Michael Appelgren in istället för Andreas Palicka och bytet fick önskad effekt.

Lejonen hämtade in underläget till ”bara” tre bollar i halvtid, 10-13. Vändningen fullbordades en bit in i andra halvlek och de gula kunde ta ledningen efter en Appelgren-räddning och mål av Uwe Gensheimer – som var matchens målkung med åtta bollar.

Faran var dock inte över för lejonen, som nyss hade hittat ett tremålsöverläge i andra halvlek. Kiel vägrade att dö och ryckte åter tillbaka matchen ur lejonets käft. Snart var det istället zebrorna som plötsligt igen hade en tremålsledning – vilken Domagoj Duvnjak bombade in till 25-22 med fyra minuter kvar att spela.

Appelgren bestämde sig för att inte släppa in något mer mål, samtidigt som Groetzki målade från kanten, Kohlbacher från linjen, Schmid på genombrott och Gensheimer, såklart, från straffpunkten.

26-25 till RNL men Kiel fick en sista chans i sista sekunden mot Sveriges blonda jätte i målet. Men Äpplet var omutlig och stod för ytterligare en tung räddning och räddade den ännu tyngre segern, till slut, åt lejonen.

Löwen och Kiel står nu på 16 poäng där Kiel har två matcher mindre spelade, och en match mindre spelad en serieledande Hannover-Burgdorf på 19 poäng. I nästa match möter Kiel just Hannover i en spännande seriefinal. Rhein-Neckar Löwen åker istället till Leipzig för att bygga på formen.

Svenskmål:
Rhein-Neckar Löwen: Jesper Nielsen 2,
THW Kiel: Niclas Ekberg 4, Lukas Nilsson 1.