Landslagsstjärnan hånar Bundesliga-fotbollens ”tuffa” spelschema

Hendrik Pekeler. Foto: ZPRP/EHF

Fotbollslaget Freiburg i tyska Bundesliga gick nyligen ut och klagade på sitt täta spelschema. Ni som läst artikeln tidigare idag om Bundesligahandbollens spelschema förstår vart detta bär.

ANNONS

SC Freiburg kommer att möta 1. FC Köln på söndagslunchen den 10:e december och sedan Dortmund på tisdagskvällen därpå. Med mindre än 55 timmar mellan matcherna känner Freiburg att det blir väldigt tajt med återhämtning och har offentligt klagat på det täta spelschemat. Dessutom är det endast två av hela fem matcher för laget i december, skriver tyska Sport1.

De där fotbollsspelarna vet inte vad ett tätt spelschema är, kanske RNL:s Hendrik Pekeler tänkte och klagade tillbaka. Mittsexan uttryckte på sina tankar på Facebook:

”5 matcher på en månad och två av dem inom 55 timmar … Ni klagar på det? Allvarligt nu?”, skrev stjärnan följt av en funderande emoji och en emoji som håller fingret för munnen, schhh.

Mittsexan själv kommer spela sex matcher i december, varav fyra inom elva dagar, varav två inom 24 timmar. Nu i helgen tar Rhein Neckar Löwen emot Leipzig på lördagen för att sedan flyga till Barca och spela CL på söndagen.
Vissa har det värre, andra har det ännu värre.

 

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here