Efter grekiska protesten – EHF tar fram rutinförslag

Med anledning av händelsen i sommarens U17-EM mellan Grekland och Makedonien ska nu EHF ta fram förslag på rutiner vid liknande incidenter.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I somras klev Greklands U17-landslag av banan i EM i protest mot att domarna hade tröjor med texten ”Macedonia”. Frågan är känslig i regionen efter en tvist med rötter från 1946.

Agerandet i U17-EM ledde till att Grekland blev uteslutna ur turneringen, förlorade matchen med 0-10 och fick 25 000 euro i böter. Ett beslut som i veckan klubbades igenom av EHF Court of Arbitration (ECA) efter överklagande från Greklands handbollsförbund.

Med anledning av denna händelse agerar nu EHF också internt. Dels finns en medvetenhet om att liknande händelser kan ske igen. De ska nu också ta fram förslag på rutiner vid liknande incidenter som ska föreslås till EHF:s Exekutivkommitté. Där bland andra svenske Stefan Lövgren sitter som ordinarie medlem.

Den här typen av händelser är ovanliga inom handbollen men situationen i somras har alltså aktualiserat en fråga där det är bra med säkrade rutiner och förfaranden.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here