Kiel kan göra sig av med ”nya Palmarsson”

Gísli Þorgeir Kristjánsson. Arkivbild. Foto: Rhein Neckar Löwen

Karriären har gått i stå för stortalangen Gisli Thorgeir Kristjansson. Islänningen som har kallats för den nya Aron Palmarsson uppmuntras nu av sin klubb THW Kiel att söka efter ett nytt lag, det rapporterar tyska Kieler Nachrichten.

Det har varit skralt med speltid, dels på grund av svår konkurrens och dels på grund av skadebekymmer – som den axelskada som hindrar 20-åringen från EM 2020. Därför verkar både mittnian själv och THW Kiel vilja genomföra ett klubbyte för spelaren.

Enligt en intervju som Kieler Nachrichten har gjort med THW Kiels VD Viktor Szilagyi ska denne ha uppmuntrat den isländska stortalangen att söka sig om efter mer speltid. Gisli Kristjansson har kontrakt med Kiel till 2021 men kan alltså lämna klubben redan i sommar.

Enligt Gisli Kristjanssons pappa, agent och förre storspelare Kristjan Arason så har det redan kommit in ett antal förfrågningar från klubbar runtom i Europa.

Kristjansson räknas som en av de största talangerna på Island. Född 1999 skrev han sitt första A-lagskontrakt med FH Hafnarfjördur, Aron Palmarssons moderklubb, som 17-åring. 2017 värvades Gisli Kristjanson till Kiel men karriären har inte levt upp till förhoppningarna. I år har det bara blivit 2 mål och 3 assist för Kristjansson i Tyskland.