Kiel värvar ”nya Palmarsson”

Gisli Thorgeir Kristjansson. Foto: THW-handball.de

Den 18-årige mittnian Gisli Thorgeir Kristjansson lämnar FH Hafnarfjördur för spel i THW Kiel.

Sommaren 2009 värvade THW Kiel en stor isländsk mittniotalang från FH Hafnarfjördur. Namnet var Aron Palmarsson och resan från isländska ligan till toppskiktet i världen gick blixtsnabbt. Nu kan en liknande resa ha startat.

THW Kiel har nämligen säkrat den isländska mittniotalangen Gisli Thorgeir Kristjansson. Precis som Palmarsson är han 19 år och från FH Hafnarfjördur. Han har skrivit ett kontrakt fram till 2021 med den tyska storklubben.

Kristjansson räknas som en av de största talangerna på Island. Född 1999 skrev han sitt första A-lagskontrakt med FH som 17-åring och den här säsongen har han gjort 47 mål på 9 matcher. I somras blev det 53 mål i U18-EM för Island med bland annat 16 mål i matchen mot Serbien.

Han har handbollen i blodet. Mamma Thorgerdur Katrin Gunnarsdottir var landslagsspelare för Island och pappa Kristjan Arason en riktig legend. 245 A-landskamper och 1123 mål för Island blev det under en framgångsrik karriär där han lirade för FH, Vfl Hameln, Vfl Gummersbach och Teka Santander.

Gisli Thorgeir Kristjansson debuterade i A-landslaget i höstens landskamper mot Sverige. Kristjansson är också med i bruttotruppen till EM.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here