Fler storklubbar jagar Nøddesbo

Jesper Nøddesbo. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Jesper Nøddesbos framtid i FC Barcelona är, som Handbollskanalen tidigare rapporterat om, oviss. De regerande Champions League-mästarna har inlett en föryngringsprocess och 35-årige Nøddesbo har tillbringat mycket tid på bänken de senaste månaderna.

Med anledning av detta har det de senaste veckorna spekulerats i att Nøddesbo är på väg bort från Barcelona, trots att den danske mittsexan har kontrakt med klubben till sommaren 2018.

HC Midtjylland har pekats ut som en möjlig ny klubb och Nøddesbo har bekräftat att han har kontaktats av klubben. Nu kommer bt.dk med nya uppgifter som säger att KIF Kolding København ger sig in i kampen om en underskrift från Nøddesbo. Enligt uppgifter från bt.dk är de båda parterna i kontakt med varandra men något konkret förslag finns ännu inte.

Huvudpersonen själv, som spelade i KIF Kolding mellan åren 2004-07, har inte bekräftat uppgifterna men till bt.dk erkänner han att det låter intressant.

– Med min historik med Kolding vil det selvfølgelig altid være en spændende mulighed, men jeg har ikke nogen kommentarer til, om der er kontakt. Helt overordnet undersøger jeg mine muligheder, men jeg er stadig på kontrakt i Barcelona, og det er det, jeg forholder mig til, säger Nøddesbo till bt.dk.

Klubbdirektör Boesen vill heller inte kommentera kontakten. Till bt.dk säger han:

– Jesper har været hos os før, og det er klart, at skulle det blive en mulighed, at han har lyst til at spille for os, når han vil tilbage til Danmark, er vi selvfølgelig interesseret i det. Andet end det kan jeg ikke sige lige nu.

Förutom intresset från Danmark ska enligt bt.dk några klubbar från Frankrike vara intresserade av dansken. En annan klubb som nämnts som en möjlig lösning är tyska THW Kiel som har stora skadebekymmer på sina två mittsexor René Toft Hansen och Patrick Wiencek. Båda mittsexorna är korsbandsskadade det senaste om skadeläget är att Wiencek missar resten av säsongen och att Toft Hansen blir borta från spel 8 – 9 månader.