RYKTE: Nöddesbo lämnar Barcelona – öppning för Nielsen?

Jesper Nöddesbo. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Enligt Herning Folkbland kan Jesper Nöddesbo vara på väg att lämna FC Barcelona för danska HC Midtjylland. Som Handbollskanalen rapporterade om igår har Jesper Nielsen skrivit på för en europeisk toppklubb och skulle det visa sig att Nöddesbo kritar för HC Midtjylland ökar chanserna att det blir Nielsen som ersätter dansken i FC Barcelona.

HC Midtjylland tappar efter säsongen sin isländske mittsexa Vignir Svavarsson till lokalkonkurrenten Team Tvis Holstebro. Herning Folkbland kopplar ihop HC Midtjylland med den 35-årige Barcelona och landslagsspelaren Jesper Nöddesbo. Nöddesbo kommer ursprungligen från Hammerum och i ungdomen representerade han Hauge. Nöddesbo har varit Barcelona trogen sedan 2007 och förra året förlängdes hans kontrakt till 2018.

– Självklart är Jesper Nöddesbo en intressant spelare, men just förhåller vi oss till att han har ett långt kontrakt i Barcelona, ​​säger Peter Andersen sportchef i HC Midtjylland.

Andersen bekräftar dock att Midtjylland drömmer om stora spelarnamn för framtida sportsliga investeringar.

– Vi har en pott med pengar till spelarinköp, och vi har också fått ett åtagande från ett antal personer som är intresserade av att hjälpa till att uppnå våra mål – bland dem är att vi ska plocka några profiler till HCM. Om det visar sig vara Jesper Nöddesbo eller andra stora namn får tiden utvisa, säger Peter Andersen.

Igår kunde du läsa om att Jesper Nielsen lämnar Füchse Berlin och att han har skrivit på för en europeisk toppklubb. Vilken toppklubb som Nielsen ansluter till är ej ännu officiellt. I gårdagens artikel spekulerade vi kring vilka klubbar det möjligtvis kan handla om, och som en mindre trolig klubb angav vi FC Barcelona. Om det visar sig att Nöddesbo lämnar Barcelona ökar självklart chanserna att Nielsens nya klubb är just Barcelona. Det bör dock poängteras att det fortfarande ses som ett långskott då Barcelona, utan Nöddesbo, besitter två mycket duktiga mittsexor med olika spelstilar i form av fransmannen Cédric Sorhaindo och polacken Kamil Syprzak.

31-årige Sorhaindo, med sina 191 cm och 100 kg, får i sammanhanget ses som den snabbe och smidige mittsexan. Fransmannen har kontrakt med Barcelona även över nästa säsong. 24-årige Syprzak, 208 cm lång och 116 kg lätt, är som hans kroppsliga attribut vittnar om ett fraktfartyg på linjen. Polacken har kontrakt fram till 2019.