Arnesson belönas med nytt kontrakt i Tyskland

180613 Sveriges Linus Arnesson under VM-kvalmatchen i handboll mellan Sverige och NederlŠänderna den 13 juni 2018 i Kristianstad. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Linus Arnesson har imponerat något oerhört i tyska Bergischer i år. Svensken som nyligen blev utsedd till MVP i 2.Bundesliga belönas med ett treårskontrakt, det meddelar klubben på sin hemsida.

ANNONS

Bergischer HC mörbultade hela den tyska andradivisionen i år och vann serien med elva poäng före Bietigheim. Bakom avancemanget fanns två svenskar i Max Darj och Linus Arnesson, där den sistnämnda verkligen haft några fina stunder på senaste.

2017 blev han utsedd till Handbollsligans MVP, sen kom proffskontraktet i Tyskland och snart succén i EM där han jämfotade bort Danmark från finalen – och därefter MVP i Tyskland och nytt treårskontrakt.

28-åringens första säsong i 2.Bundesliga slutade med starka 134 mål, 102 assist och 39 blockar. Så det är förståeligt att nyuppflyttade Bergischer gärna håller kvar Linus Arnesson, i knästrumplästen om så behövs, eller med ett nytt kontrakt.
Svenskens kontrakt gick ut först nästa år, 2019, men tyskarna ville försäkra sig om Arnessons framtid och skrev på ett nytt kontrakt redan nu som sträcker sig till sommaren 2021.

Linus Arnesson har tidigare spelat i moderklubben IFK Hedemora innan han flyttade till handbollsgymnasiet i Göteborg och spel med Redbergslid från 2006-2017. Därefter blev det Tyskland fram till 2021, om Bergischer lyckas hålla kvar den formtoppade svensken.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here