Linus Arnesson utnämnd till säsongens Most Valuable Player i 2. Bundesliga

Linus Arnesson. Foto: Fredrik Varfjell, Bildnyrån

Linus Arnessons har gjort succé i Bergischer HC och nu har 28-åringen blivit utnämnd till säsongens Most Valuable Player i 2. Bundesliga.

Debutsäsong som utlandsproffs, EM-silver med Sverige, säkrat Bundesliga-avancemang och utnämnd till säsongens bästa spelare i 2. Bundesliga – det har varit en händelserik och framgångsrik säsong för Linus Arnesson.

Efter 10 år i Redbergslids IK valde Linus Arnesson att lämna Sverige för nya äventyr i tyska 2. Bundesligalaget Bergischer HC. Debutsäsongen har blivit en succé för svensken som med sina just nu 133 gjorda mål är laget näst bäste målskytt. Till detta har Arnesson även levererat 100 målavgörande assists samt 22 steals vilket placerar honom i topp i båda dessa listor.

Med en omgång kvar i ligan leder Bergischer HC tabellen med 11 poäng före SG BBM Bietigheim och en plats i den högsta serien är säkrad sedan länge. Som grädde på moset så har seriens tränare och managers nu utnämnt 28-åringen till 2. Bundesligas MVP och priset kommer Arnesson att få ta emot i säsongens sista match på hemmaplan mot HSC 2000 Coburg.

För att fira utmärkelse passar vi på att återuppleva Arnessons härliga mål mot Danmark i EM-semifinalen tidigare i år (njut av hela klippet eller spola fram till 2:37).

Videokälla: EHF