”Ansiktet utåt för VfL Gummersbach” förlänger

Julian Köster. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

VfL Gummersbachs viktiga kapten, Julian Köster, förlänger det nuvarande kontraktet med klubben till 2026. 

– Julian är ansiktet utåt för VfL Gummersbach, säger VfL:s VD Christoph Schindler, till klubbens hemsida

Julian Köster kom till VfL Gummersbach som en ung talang 2021. Sedan dess har mycket hänt med den skickliga handbollsspelaren. Niometersspelaren har inte bara gjort landslagsdebut, utan har dessutom blivit en given spelare i det tyska laget.

Utöver landslagsspel har Köster varit en ledande spelare för klubblaget och har sedan förra året fått bära kaptensbindeln. VfL’s klubbledning öser beröm över Köster.

– Trots många erbjudanden bestämde han sig till slut för VfL Gummersbach. Det finns ingen större bekräftelse på vad vi gör här varje dag. Dessutom är det ingen självklarhet för en tysk landslagsspelare att binda sig för en klubb i tre år som för närvarande inte spelar i Europa. För det har jag den största respekten för Julian, säger Schindler till klubbens hemsida.

– Vi är såklart väldigt, väldigt glada och stolta över att Julian stannar. Han är vår kapten och enormt viktig för laget och klubben, säger VfL’s huvudtränare, Gudjon Valur Sigurdsson, till klubbens hemsida.

Köster berättar att han trivs väldigt bra med både lagkamrater och ledare i VfL.

– Att vara en del av VfL-familjen gör mig väldigt glad och jag hoppas kunna bidra till klubbens utveckling, säger han till klubbens hemsida.