Eggert och Kristensen förlänger

Kristian Kristensen. Foto (arkiv): LinkedIn

KIF Kolding förlänger med tränarduon Anders Eggert och Kristian Kristensen. Det nya avtalet sträcker sig till 2026. 

Kristian Kristensen har ansvarat över KIF Kolding sedan 2022, och han har gjort det med Anders Eggert som assisterande tränare. Klubben är såpass nöjda med duon att de väljer att förlänga kontrakten till 2026.

– Hela klubben har varit överens om att förlänga avtalen med Kristian Kristensen och Anders Eggert. De har en stor del i vår positiva idrottsliga utveckling, säger chefen för KIF Kolding, Christian Hjermind, till klubbens hemsida.

Klubbens mål för laget är tydliga. De vill tillbaka till den danska toppen, och med det även kunna konkurrera om medaljer i ligan. Förra säsongen var ett steg i rätt riktning. Laget slutade femma i ligan, vilket var den bästa placeringen sedan säsongen 2015/2016.

– Deras kombination och erfarenhet är helt rätt ”cocktail” för att vi som klubb ska kunna nå våra framtida idrottsmål, säger KIF Koldings sportchef Lars Christiansen, till klubbens hemsida.

För Kristensen och Eggert var beslutet att förlänga med klubben en självklarhet.

– Vi har en fantastisk personal, en unik fanbas och ett riktigt spännande lag med några duktiga spelare som vi utvecklar varje dag. Jag ser fram emot de många nya utmaningarna, säger Kristensen till klubbens hemsida.

– Det är ett fantastiskt team att arbeta med och jag känner mig väldigt bekväm i ledarteamet, så det var ett enkelt beslut att förlänga, säger Eggert till klubbens hemsida.