Kolstad behåller CL-platsen

Sander Sagosen. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Efter mycket om och men kommer ett glädjande besked för Kolstad Håndball. NRK bekräftar att klubben får behålla Champions League-platsen, trots de ekonomiska problemen. 

Många blickar har riktats mot Kolstad Håndball inför den kommande säsongen. Klubben har gjort en stor satsning med målet att vara ett av Europas bästa lag. I och med detta har stjärnspelare som Sander Sagosen och Magnus Abelvik Rød värvats hem till Norge och i början av sommaren tilldelades klubben ett wild card till Champions League.

Allt såg ut att vara frid och fröjd i klubben, tills uppgifterna kom om att Kolstad har stora ekonomiska problem vilket gjorde att lönerna tvingades sänkas. De flesta spelarna gick med på sänkningen, men runt om i Europa höjdes röster om att laget borde bli av med platsen i Champions League.

– Om klubben inte fullgör sina kontrakt fullt ut, bör de uteslutas från Champions League, sade Bundesligachefen Frank Bohman till Kieler Nachrichten för en månad sen.

EHF krävde sedan att få ta del av dokument från Kolstad Håndball, som skulle kunna vara inledningen av en rättslig process. Nu verkar dock stormen ha lagt sig och det Norska Handbollsförbundets president kommer nu med glädjande besked till alla fans.

– Vi är väldigt glada över att Kolstad kommer att spela i Champions League, säger Kåre Geir Lio till NRK, och fortsätter sedan:

– Vi har haft bra kommunikation med Europeiska Handbollsförbundet. Vi och Kolstad har gett de svar de är nöjda med. Det är vi glada för.

För klubben var beskedet en lättnad.

– Det är otroligt skönt att få allt på plats, säger Kolstads generaldirektör, Jostein Sivertsen, till NRK.