Adam Lönn vital i Stuttgarts vändning

Adam Lönn, TVB Stuttgart. Foto: Jens Körner / Bildermacher-sport.de

TVB Stuttgart vände och vann mot MT Melsungen i ett formbesked framför hemmapubliken. Adam Lönn deltog förstklassigt i vändningen och gjorde en av säsongens bättre matcher till 33–31.

Stuttgart vinner varann match för närvarande och har hittat stilen på hemmaplan. Men det fattades en del för två poäng när Melsungen med Elvar Örn Jonsson i spetsen kopplade greppet med två-tre bollar tillgodo precis före paus.

Väldige Dainis Kristopans blockerade ned Lönns avslut och 12–14 fanns på tavlan halvvägs. Melsungen och den blågule vänsternian skulle dock få revansch.

Lönn drog igång andra halvlek med en rapp reducering. Inom loppet av åtta minuter kom ytterligare fyra distansskott i nät av 32-åringen och Stuttgart var i spets med 20–17.

Kai Häfner tog över med blixtrande avslut och underhöll ledningen. Melsungen fick ingen kvitteringschans men höll kampen jämn in i slutminuterna.

Stuttgart summerade kvällen med tvåmålsseger och ett hopp till elfte plats, dock med fler matcher spelade än alla konkurrenter i mittenstriden. Melsungen har kvar sin femteplats, men riskerar att tappa mark på THW Kiel närmast ovanför i tabellen.

Lönns målskörd räcker till topp 30 i skytteligan för stunden.

TVB Stuttgart–MT Melsungen 33–31 (12–14)