Alexandra Larsson skiftar till Ystad

Alexandra Larsson. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån.

Ystads IF värvar en kantspringare från okalkonkurrenten OV Helsingborg. Med spets på säsongsavslutningen kan Alexandra Larsson till och med lyfta en division, helt klart är att hon spelar i YIF två år framöver.

Medan 27-åringen slutspurtar i Allsvenskan och den gröna tröjan lär Larsson också följa Ystads öden och äventyr serien ut. Ystad är lika på poäng med Boden Handboll, avståndet ner pekar på antingen direktplats uppåt eller kval för det vita laget.

– Jag är otroligt spänd på att komma till Ystads IF. Intrycket jag fått och vad jag har hört så är det en proffsig förening med en familjär känsla. Efter en bra dialog med Michelle och Konrad så känns detta som rätt steg för min utveckling och min fortsatta karriär, säger Larsson som får närmare kontakt med sitt nya lag.

– Damerna håller på att göra en fantastisk resa och den resan känner jag att jag vill vara med på och göra vad jag kan för att bidra, fortsätter hon till klubbens hemsida.

Ystads tränare Konrad Rasmussen har ett gott öga till Larssons kvaliteter på och utanför planen.

– Alexandra har egenskaper och kvaliteter i sitt spel som jag tror kommer passa väldigt fint in i vårt val att spela handboll. Hennes vilja är dessutom stor för att utvecklas vidare och bli bättre, vilket jag tror att hon med hårt arbete har stor möjlighet att lyckas med hos oss, säger han till klubbsajten.

Länk: FRÅN VÄSTKUSTEN TILL SYDKUSTEN.