Sverigecupen 2019: Flickor Fredag

Foto: Matthew Tipple/Handbollskanalen

Nyköping kryllar av föräldrar, domare, spelare och handbollsentusiaster. Alla är här för att se Sverigecupen 2019. Nedan får ni en summering av dagens matcher.

Grupp 1

Stockholm Svart och Västmanland var först att mötas i denna gruppen. En match som började rätt jämn men som allt eftersom började väga över för Stockholm Svart. Det visade sig bli en snäll match som präglades av lite nerver i början. Matchen slutade 21-11 i Stockholm Svarts favör efter att tjejerna kontrollerat matchen från minut 12.

DGHF Dalarna och Västmanland var däremot en svängig match där lagen turades om att dra ifrån och komma ikapp. Man kan undra vad tränarna i DGHF Dalarna gav eller sa till spelarna i halvlek, för tjejerna kom ut och ägde matchen. DGHF Dalarna startade halvleken med att göra 2 raka mål till 7-7 och slutade inte förrän matchen var slut. Slutresultatet blev 10-16.

DGHF Dalarna och Stockholm Svart fick stänga kvällen i Rosvalla A med en spännande match. Även om Stockholm Svart hade kontroll på matchen kändes det som att DGHF Dalarna när som helst kunde komma ikapp. Men så blev inte fallet och Stockholm fick avsluta sin första dag med ytterligare en vinst, denna gången 18-13.

Grupp 2 

Uppland och Örebro bjöd också på en svängig premiärmatch där lagen höll spänningen i matchen genom att aldrig riktigt släppa taget om motståndarna. Lagen bytte ledning med varandra fram till minut 28 minuten och resultat 12-13 då Uppland tog en timeout. Efter timeouten tog Örebro fram en andra växel och lyckades skaka av sig Uppland. När domarna blåste av matchen kunde Örebro jubla till resultatet 14-22.

Örebro och Göteborg Blå började också som de flesta andra matcherna med lite nerver i spel. Men när Göteborg Blå fick det under kontroll följde även matchen med. En match där Örebro fortsatte att kämpa och där tjejerna visade upp en hel del fina prestationer. Med ett bra spel och skickliga spelare lyckades Göteborg tillslut vinna matchen med 11-17.

Göteborg Blå och Uppland avslutade den första kvällen genom att spela en match som Göteborg Blå kontrollerade. Även om tjejerna från götet inte imponerade fullt ut så gjorde de precis det som behövdes för att avsluta första dagen med två vinster, denna gången skrevs slutresultatet till 18-15.

Grupp 3

Södermanland och Småland-Blekinge Norra startade sin Sverigecup resa genom att möta varandra tidigt på dagen. Södermanland visade på ett bra lagspel men det blev en match som Småland-Blekinge Norra kontrollerade från start, där tjejerna inte visade på allt för mycket nerver. En ledning från start till slut gav Småland-Blekinge Norra en vinst där resultatet blev 10-14.

Småland-Blekinge Norra fick i sin andra match för dagen möta Skåne Gul. En match som bjöd på fina individuella prestationer samtidigt som vi fick se fint lagspel. Skåne Gul hade matchbilden klar för sig när de gick in på planen och presterade därefter. Småland-Blekinge Norra kämpade på hela tiden och hade en Thea Kylberg som hade vaknat på rätt sida. Mot ett starkt försvarspel av motståndarna Skåne, gjorde hon 7 mål för sitt distrikt. Skåne vann matchen med 14-26.

Skåne Gul och Södermanland startade bra och jämnt ändra fram till Skåne drog upp tempot lite. Då slutade lagen byta mål med varandra och Skåne kunde sakta börja dra ifrån. Ett vilt kämpande Södermanland gav aldrig upp och Skåne kunde inte springa iväg i protokollet. Resultatet skrevs till 23-20.

Grupp 4

Stockholm Vit och Bohuslän Dal levde upp till förväntningen av att bli en riktigt bra match. Ett Stockholm som började nervöst mot ett Bohuslän Dal som gick in i matchen för att vinna. När Stockholm började dra ifrån ändrade Bohuslän Dal sitt försvarsspel och gick ut på 3-3. Ett drag som gjorde att matchen återigen blev jämn och spänningen ökade. Många spelare som tog ansvar och målskyttet fördelades på flera spelare. En match som visade på bra försvarsspel och samspelta spelare. Stockholm lyckades tillslut lösa upp knuten och kunde se sig som vinnare tillslut. Matchen slutade 24-19.

Isabella & Hanna Stockholm Vit.

DGHF Hälsingland och Östergötland bjöd på en målsnål första halvlek som slutade 2-6 till Östergötlands favör. Andra halvlek tog lite mer fart och båda lagen producerade lite mer spel. Östergötland kunde dock hålla undan och vinna med 16-10.

DGHF Hälsingland fick sedan i sin andra match för dagen möta Stockholm Vit, en match som blev för tuff där Stockholm fick spela ut. Matchen slutade tillslut 5-32.

Östergötland och Bohuslän Dal bjöd på en spännande match som också var jämn. Ingen av lagen fick andrum och lagen jagade varandra hela matchen. Dock var Bohuslän Dal lite vassare mot slutet och kunde vinna matchen med 19-17.

Grupp 5

Matchen mellan Värmland och Halland visade sig bli en spännande tillställning, iallafall till en start. Värmland tog kommandot tidigt som höll sig höll sig en bit in i halvleken, innan Halland vaknade till och kom ikapp för att lagom till halvlek tagit över ledningen. Inför andra kom tjejerna från Halland ut och växlade upp intensiteten vilket bidrog till en vinst. Matchen slutade 14-19.

Göteborg Vit var väl förberedda inför sin match mot Norrbotten och tog tag i taktpinnen med en gång. Norrbotten gav dock aldrig upp och kämpade på genom hela matchen genom en hel del olika målgörare i protokollet. Matchens slutresultat blev 25-13.

Värmland fick kämpa på i sin match mot Göteborg Vit. Göteborg Vit kontrollerade även denna matchen på ett metodiskt sätt och Värmland fick kämpa på. I Värmland ska vi lyfta Madeleine Rehnberg som i båda Värmlands matchen har producerat mest mål och pushat på sitt lag hela vägen. Matchen slutade 13-24.

Halland och Norrbotten fick stänga denna gruppen för idag med en match som Halland sprang iväg med väldigt snabbt. Norrbotten var inte med från start men när tjejerna vaknade till blev det en annan match där Norrbotten visade vad de kan prestera. En fin match av Halland som tillslut vann med 21-9.

Grupp 6

Västernorrland Jämtland och Västergötland bjöd på en nervig och spännande start. Matchen stod och vägde och inte förrän em bit in i andra halvlek kunde Västergötland skaka av sig Västernorrland Jämtland. Matchen slutade 14-17.

Precis som sina kompisar startade Skåne Röd helgen starkt efter en stabil vinst över Småland Blekinge Södra. Skåne visade upp ett fint anfallspel där flera av spelarna fick registrera sig i målprotokollet. Matchen slutade 26-10.

Matchen mellan Västergötland och Småland Blekinge Södra skulle sätta publiken på kanten av sina stolar. En spännande match som innehöll det mesta en bra handbollsmatch ska innehålla. Spänning, bra spel och många fina prestationer. Småland Blekinge Södra leder med 5 bollar med 12 minuter kvar av matchen, en match som Västergötland vägrar ge upp. Sakta men säkert krymper ledningen och med 12 sekunder kvar kan Astrid Berura i Västergötland sätt dit slutresultatet 19-19.

Västernorrland Jämtland fick avsluta kvällen med att spela mot Skåne Röd. Det visade sig bli ytterligare en match som Skåne Röd var väl förberedda inför och som de styrde från start. Med slutresultat 13-27 kunde båda lagen lämna planen och förbereda sig inför morgondagen.